Från vänster: Ann-Lena Lagneteg, miljöansvarig på Toyota Material Handling, Ann-Christin Nilsson Cedermot, kommunens energi- och klimatrådgivare, Åsa Carlberg, kommunens hållbarhetstrateg och Mattias Goldman, vd på tankesmedjan Fores.

Från vänster: Ann-Lena Lagneteg, miljöansvarig på Toyota Material Handling, Ann-Christin Nilsson Cedermot, kommunens energi- och klimatrådgivare, Åsa Carlberg, kommunens hållbarhetstrateg och Mattias Goldman, vd på tankesmedjan Fores. Foto: Privat

Uppskattat möte med klimatresa

MJÖLBY.

Som en del av klimatmanifestationen "Earth week" ett 100-tal personer Toyota Material Handling i förra veckan. Här fanns en geodom på plats för att illustrera en pågående och framtida klimatresa.

Av
Pernilla Alsén

Geodomen en uppblåsbar igloo där man liggandes på golvet, i en filmvisning, via SMHI:s klimatberättelse tas med på en klimatresa – hur det ser ut nu och hur det kan komma att se ut framåt i tiden.

Inbjudna var lokala företag, tjänstemän och politiker från Mjölby kommun och anställda på Toyota. Dessuom hölls en workshop med Mattias Goldman, vd på tankesmedjan Fores. I besöket ingick också en rundtur, där Toyota visade hur de jobbar med energi- och klimatfrågan och vilka resultat det gett. En lunch med närodlade råvaror avslutade aktivitetetn, som var ett samarbete mellan Mjölby kommun, SMHI och Toyota Material Handling.

Publicerad 01 April 2019 02:00