Dansbandsfest i ishallen

MJÖLBY.

27 april fylls ProTrain Arena av östgötska dansband och dansbandsmusik. Det är Thomas Massi Karlsson, trummis och sångare i X-plays, som är initiativtagare till en dansmara i ishallen i Mjölby.

Av
Carolina Fransson

Under flera år har Massi anordnat danser i Motala Folkets park som lockat mellan 600 och 900 besökare per tillfälle. Nu satsar han på en dansmara i ishallen i Mjölby där X-plays, Casanovas, Wahlströms och Hub Caps, som kommer från Motala och Vadstena, kommer att spela.

Festen i ishallen börjar först på kvällen, men redan under dagen utlovas dansbandsfeber i Mjölby. Det blir uppträdanden, jippon, prisutdelningar i Galleria Kvarnen.

Massi hoppas på många besökare från Mjölby och Östergötland, men också mer långväga gäster.

– Geografiskt sett är Mjölby en bra plats att anordna det här på. Mjölby ligger längs E4:an och det gör att vi når en bred publik. Det är nära till Linköping, Jönköping, Tranås och Boxholm, säger han.

Blir det gott om folk kanske vi kör två dagar nästa år

Han hoppas locka hit motionsdansare, tävlingsdansare och besökare som bara kommer hit för att de gillar musiken och vill ha en rolig kväll.

– Vi har satt en gräns vid 1500 personer för att man ska kunna röra sig ordentligt härinne. Vi tippar på att det kommer mellan 800 och 1000 personer till den här kvällen. Blir det mindre än så blir jag besviken, säger han.

Massi ser gärna att dansmaran växer och blir stor på sikt.

– Vi bestämde att vi kör en dag första året. Blir det gott om folk kanske vi kör två dagar nästa år och om det också funkar kan vi lägga på ytterligare en dag året därpå, säger han.

Publicerad 05 April 2019 11:00