Miracel Onyeka sjöng stämningsfullt ackompanjerad av Fredrik Andersson, fritidsledare på fritidsgården.

Miracel Onyeka sjöng stämningsfullt ackompanjerad av Fredrik Andersson, fritidsledare på fritidsgården. Foto: Carolina Fransson

Unga underhöll under Miracles on Stage

Mjölby.

Livemusik, dans och cirkus. Miracles on Stage lockade många till Mjölby kulturscen.

Av
Carolina Fransson

I ett syfte att skapa fler scener för unga att uppträda på i Mjölby arrangerades den 4 april Miracles on Stage, som är ett samarbete mellan Mjölby fritidsgård och Kulturskolan.

Kvällen bjöd på totalt 12 nummer och det var alltifrån stämningsfull sång på akustisk gitarr till fartfylld dans och humor.

– Vi är jättenöjda med kvällen. Vi ville ha en blandning av olika uppträdanden, men det var bara tur att det blev så. Det droppade in jättemånga anmälningar ett par månader innan, så vi fick sätta stopp. Kvällen fick inte bli för lång. Vi ville hålla den inom två timmar, säger Helena Blom Borring, verksamhetssamordnare på Mjölby fritidsgård.

Cirkus Klubben uppträdde med dans och akrobatik.

Cirkus Klubben uppträdde med dans och akrobatik. Foto: Carolina Fransson

Kvällens yngsta deltagare var deltagarna i Cirkus Klubben som gjorde imponerande konster på scenen. De bildade gruppen på fritids och när de fick höra om Miracles on Stage såg de en chans att uppträda. Tioåriga Emelie Karlsson är en av gruppmedlemmarna. Hon hade uppträtt tidigare, bland annat genom sin kör, men inte på en större scen för en större publik.

– Det var lite pirrigt, sa hon efteråt.

Några av deltagarna hade uppträtt under talangjakter på skolan, men det här var mycket större för många av dem. Hit kunde vem som helst komma och titta och uppskattningsvis drygt 100 personer hade samlats på sittplatserna framför scenen.

– Det var jättekul, sa Miracel Onyeka som hade sångnummer under kvällen.

Hon gillade initiativet.

– Det är bra. Det behövs fler möjligheter att uppträda på scener här. Många här tycker att det är roligt att uppträda och göra andra glada, sa Miracel Onyeka.

Crazy Legs underhöll med fartfylld dans.

Crazy Legs underhöll med fartfylld dans. Foto: Carolina Fransson

Kvällen ska nu utvärderas.

– Vi vill gärna ha den kvar och funderar över hur vi då kan vidareutveckla den. Kanske kan vi locka fler att arbeta bakom scenen med ljud och ljus, säger Helena Blom Borring.

Publicerad 08 April 2019 09:13