Linda Nordvall vid Mantorptravets två nya ridbanor på innerplanen.

Linda Nordvall vid Mantorptravets två nya ridbanor på innerplanen. Foto: Tobias Josefsson

Så ska Mantorptravet växa och utvecklas

MANTORP.

Linda Nordvall är sedan i december arenachef på Mantorptravet, men frågan är hur länge till. Det kan nämligen bli så att arenan kommer att byta namn framöver, eftersom verksamheten är på väg att utökas till mycket mer än ”bara” trav.

Av
Tobias Josefsson

Hippologen Linda Nordvall kommer senast från ridsportens värld, därtill har hon tidigare arbetat inom travet och i restaurangbranschen.

– Uppdraget är spännande eftersom det täcker in väldigt mycket. Min roll är att skapa en arena för hästsport, för att ge verksamheten fler ben att stå på utöver travsporten som står inför stora utmaningar, förklarar Linda.

På innerplanen finns redan två nya banor för exempelvis hoppning och dressyr. Närmast i tiden ligger en utökning för islandshästar med både oval och rakbana under 2020.

– Vi satsar också på en helt ny sportbar på övervåningen och vi har möteslokaler för konferenser, mässor och möten, både i stort och litet format.

Mantorp är enligt Linda den travbana som geografiskt och logistiskt ligger bäst till i Sverige.

– Det är också en av ridbanorna som ligger bäst till och samma sak gäller för islandshästarna eller vilket evenemang det än är. Dessutom finns det stall, toaletter och annat som behövs runt omkring, konstaterar hon.

Vi satsar på att kunna anordna olika SM

Första ridtävlingen äger rum under påskhelgen med över 500 anmälda ekipage. I sommar väntar dressyr och ridtravarna är inbokade till hösten.

– Jag får väldigt bra respons, både från de aktiva inom travet och från många andra håll. Vi satsar på att kunna anordna olika SM inom kort.

En förlängning av travovalen är också aktuell, belysningen kommer att bytas ut till en modernare energisnål lösning och lokalerna fräschas upp.

– Ekonomin är tuff, men styrelsen har gjort ett väldigt bra jobb som gör att det finns utrymme för nödvändiga investeringar. Det gäller nu att få tag på någon eller några större sponsorer. Vi kan erbjuda en jättebra arena att synas på och man kan till och med få sätta sitt namn på den. Det finns också många andra möjligheter till samarbeten, avslutar Linda.

Arenachefen Linda Nordvall ska skapa en arena för hästsport.

Arenachefen Linda Nordvall ska skapa en arena för hästsport. Foto: Tobias Josefsson

Publicerad 10 April 2019 12:00