Så här har villaförsäljningen sett ut i Motala under de senaste åren, sett till antalet affärer, enligt siffror från Svensk Mäklarstatistik.

Så här har villaförsäljningen sett ut i Motala under de senaste åren, sett till antalet affärer, enligt siffror från Svensk Mäklarstatistik. Grafik: Newsworthy

Flest villor såldes i Motala

ÖSTERGÖTLAND.

Villapriserna i Östergötland har gått uppåt under de senaste tre månaderna. I den västra länsdelen är det i Motala som det gjorts flest husaffärer under årets första kvartal.

Av
Pernilla Alsén

Sammanlagt såldes 470 östgötska villor mellan januari och mars till ett genomsnittligt pris på 2,9 miljoner kronor, visar siffror från Svensk Mäklarstatistik som nyhetsbyrån Newsworth sammanställt. Medelpriset på försäljningarna i Östergötland visar på en uppgång med 3 procent, vilket kan jämföras med landet i stort där villa priserna ligger stilla. Snittpriset för en villa, sett till hela landet, ligger på 3,1 miljoner kronor.

Under årets första kvartal såldes och köptes 13 villor i Vadstena, till ett genomsnittspris på 2 miljoner kronor. I Boxholm såldes 11, här var snittpriset 1,3 miljoner. I Ödeshög såldes en villa till priset av 0,6 miljoner kronor. I Mjölby köptes och såldes 39 villor till ett genomsnittligt pris på 2,4 miljoner och i Motala, där medelpriset låg på 2,2 miljoner, var husaffärerna 54 till antalet.

Publicerad 11 April 2019 00:00