Crazy Pictures, filmkollektivet från Östergötland, fick pris som

Crazy Pictures, filmkollektivet från Östergötland, fick pris som "Årets nykomling" vid årets Guldbaggegala. Foto: Pressbild/Pelle T Nilsson

Östgötska filmare kan prisas i Hollywood

ÖSTERGÖTLAND.

Det östgötska filmkollektivet Crazy Pictures är nominerade till ännu ett pris - ett av de mest prestigefyllda i branschen. "Den blomstertid nu kommer" kan få pris i Hollywood för sina action- och stuntscener.

Av
Pernilla Alsén

Katastrof-thrillern "Den blomstertid nu kommer" har gjort succé både i Sverige och utomlands. Nu är filmen nominerad till det prestigefyllda Taurus World Stunt Awards för sina stunt- och actionscener. Filmen har väckt mycket uppmärksamhet tack vare sina spektakulära effekter och extrema stunts.

Till alla stunts har Crazy Pictures tagit stuntkoordinatorn Tarmo Hietala till hjälp.

– Vi visste redan när vi skrev manus att vi ville jobba med Tarmo när det kom till stunt, han är lika galen och naiv som vi, säger Crazy Pictures Victor Danell, uppvuxen i Mjölby.

Sedan filmens premiär har den setts av 110 000 svenskar på bio, sålts till över 100 länder och blivit guldbaggenominerad i fyra kategorier. Nu är filmen nominerad i Taurus World Stunt Awards som ”Bästa action i en utländsk film” och får därmed dela scen med storfilmer som "Mission Impossible" och "Deadpool 2".

Galan äger rum på Paramount studios i Hollywood 11 maj.

Publicerad 18 April 2019 15:00