Seraj Yusefi och Saif Al Khamees känner varandra från skolan och gillar båda två att spela bordtennis.

Seraj Yusefi och Saif Al Khamees känner varandra från skolan och gillar båda två att spela bordtennis. Foto: Carolina Fransson

Hallen populär hos Motalas unga

MOTALA.

Hallen i Motala är en omtyckt plats. Hit kommer många för att spela, lyssna på musik, dansa, plugga, fika och umgås.

Av
Carolina Fransson

Det är onsdag och klockan är strax efter 16. Seraj Yusefi, 19, är en av de första som kommit hit till Hallen denna eftermiddag. Han brukar gå hit varje dag efter skolan, och har gjort det sedan han var 16 år.

– Jag gillar allt här. Jag spelar mycket kort, bordtennis och sitter och pratar med mina kompisar och personalen, säger han.

"Jag är här varje fredag"

I dag testar han den nya VR-simulatorn som bara funnits här ett tag. Många vill testa den. 21-årige Saif Al Khamees är en av dem.

– Jag är här varje fredag, och ibland annars också. Jag gillar att prata, spela spel, spela Fifa och bordtennis, berättar han.

Just i dag är det inte så många här. Skolorna har lektioner till sent på eftermiddagen och många har träningar på kvällen denna dag.

– Onsdagar har vi kanske 30 ungdomar här. Fredagar har vi som mest. Då har vi 70 eller mer, säger Anna Ahlenius, verksamhetsansvarig för Hallen.

Hallen riktar sig till unga mellan 16 och 21 år och man samarbetar mycket med gymnasieskolorna Platengymnasiet och Carlsunds utbildningscentrum.

Här i Hallen kan man spela kort, biljard, playstation, x-box och Fifa. Man kan använda studion, replokalen, danslokalen, titta på konserter, delta i filmkvällar, projektgrupper och arbeta med sitt UF-företag här.

– Tanken är att alla idéer om vad vi gör här ska komma från ungdomarna. Vi brukar säga att det är deras arena. Sen hjälper vi till att genomföra det de vill, säger Anna Ahlenius.

Saif Al Khamees testar VR-simulatorn och får tips av ungdomscoachen Joakim Randefelt.

Saif Al Khamees testar VR-simulatorn och får tips av ungdomscoachen Joakim Randefelt. Foto: Carolina Fransson

Publicerad 18 April 2019 00:00