Mats Carlheim (t.v.) och Björn Rallare är två av eldsjälarna bakom Festival of the Midnight Sun som arrangeras utanför Mantorp i augusti.

Mats Carlheim (t.v.) och Björn Rallare är två av eldsjälarna bakom Festival of the Midnight Sun som arrangeras utanför Mantorp i augusti. Foto: Arkivbild/Pernilla Alsén

Nu är det klar vilka band som spelar vid sommarens festival

MANTORP. Den nygamla festivalen, Festival of the Midnight Sun, börjar ta form. Förhoppningen är att det som beskrivit som största floppen i svensk nöjeshistoria nu ska vändas till succé.

Av
Pernilla Alsén

De spände bågen ordentligt, dåvarande arrangörerna av Festival of the Midnight Sun. Musikfestivalen som hölls på Mantorp Park 1970 var tänkt att bli en svensk motsvarighet till Woodstock-festivalen med förhoppningen att locka flera hundratusen besökare. Men publiksuccén uteblev, totalt kom 3000 personer till Mantorp den där helgen och fiaskot var ett faktum.

Berättelsen om den närmast mytomspunna festivalen har inspirerat initiativtagaren Mats Carlheim och nybildade Rocksered Kulturförening att göra ett nytt försök. 31 augusti väcks festivalen till liv igen vid Sjögestad Motell, mellan Mantorp och Vikingstad.

Nu är det klart vilka band som kommer att spela. Björn Rallare, en av eldsjälarna bakom evenemanget, är nöjd med uppställningen.

– Blandningen av band känns mycket bra! Vi har allt från lite större till mer lokala eller rätt nya band som börjar få välförtjänt uppmärksamhet, det kommer göra vår festival till en unik sådan. Fler väldigt intressanta bandansökningar strömmar till och de lägger vi till listan för 2020.

Banden som spelar:

Les Big Byrd

Maida Vale

Tears

Hällas

Kebnekajse

La Fleur Fatale

Children of the Sun

Skogen Brinner

Melody Fields

Among Lynx

Dalen

Oblivious

Franska Trion

Second Oracle

The Cult of Boydah

Hellsingland Underground

Slite Cement

Publicerad 23 April 2019 13:27