Pernilla Alsén slutar som reporter och lokalredaktör efter drygt tio år på Östgötatidningen.

Pernilla Alsén slutar som reporter och lokalredaktör efter drygt tio år på Östgötatidningen. Foto: Pernilla Alsén

Krönika - Pernilla Alsén om tiden på Östgötatidningen

"Lärorikt, intensivt, bitvis jobbigt och framför allt väldigt roligt"

KRÖNIKA.

När jag för drygt tio år sedan, efter en hel del tvekan och osäkerhet, hörde av mig till Östgötatidningen för att fråga om de möjligtvis behövde någon som skrev en artikel då och då fick ett jakande svar blev det början på något nytt. Början på en lång vänskap – en förälskelse, rent av.

Av
Pernilla Alsén

Det ÄR klyschigt, jag vet. Men redan då, efter att jag skrivit mitt första reportage (från ett scoutläger i en grusgrop), kände jag att jag hittat hem. Trots att jag inte hade någon tidigare erfarenhet och trots att jag till en början tänkte att jag nog inte kunde, att jag inte visste hur man gjorde. Men jag kunde, jag visste.

I dag, tusentals artiklar senare, känner jag mig stolt. Glad och tacksam över att jag fick chansen, över allt jag fått vara med om, alla människor jag mött och allt jag lärt mig under åren – genom utbildning, kurser och framför allt; hårt arbete. Det har varit lärorikt, intensivt, bitvis jobbigt och framför allt väldigt roligt.

Jag tar dem med mig; minnena av alla möten och upplevelser. Och det här kan låta som ytterligare en klyscha, men det är faktiskt sant. Visst är jag glad över att jag fått intervjua båda mina husgudar (Winnerbäck och Hellström), att jag fått hänga backstage på Melodifestivalen och Idol, att jag träffat landslagsspelare, kungligheter och statsministrar – men än mer minnesvärda är mötena med er andra. Ni som öppnat upp er för mig och för läsarna, delat med er av era historier och upplevelser. Ni som engagerat er i viktiga frågor, stora som små.

Men nu är det dags för mig att gå vidare. Jag har gjort min sista arbetsdag på Östgötatidningen och ser nu fram emot nya utmaningar och arbetsuppgifter. Fortsätt att höra av er med tips, idéer och synpunkter – ni når redaktionen här: redaktion@ostgotatidningen.se

/Pernilla Alsén

Publicerad 30 April 2019 00:00