Roger Sköld, Fredrik Haglind och Emanuel Vardi.

Roger Sköld, Fredrik Haglind och Emanuel Vardi. Foto: Carolina Fransson

De öppnar padelcenter i Motala

MOTALA.

Padel är en sport som växer i landet. I Östergötland finns sedan tidigare banor i Linköping, Norrköping och Vadstena. Nu öppnar ett nytt center i Motala.

Av
Carolina Fransson

Roger Sköld, Fredrik Haglind och Emanuel Vardi delar ett stort intresse för padel och har haft tankar på att öppna ett nytt padelcenter i Östergötland länge, men inte riktigt hittat rätt lokal. Denna lokal, som ligger i Luxor Center, har tillräcklig yta och takhöjd och de ser många fördelar med att öppna ett nytt padelcenter just i Motala.

– Vi tror att Motala kan få ett stort uppsving i och med Lalandia. Motala ligger också bra till med tanke på pendeln och riksväg 50, säger Fredrik.

– Det är många som spelar som kommer från Mjölby, Motala, Askersund, Vadstena och Tranås. För dem blir det här nära, säger Roger.

En av dem är Fredrik Lundberg från Mjölby som är i centret vid vårt besök. Han spelar cirka två til tre gånger i veckan och har vanligtvis åkt till Linköping eller Jönköping då.

– Jag har spelat i drygt ett år och tycker om sporten för att det är lätt att komma i gång med den. Den tar inte så mycket tid och alla som jag har hört som testat den tycker att den är jättekul. Det är en social sport, och jag har fått många nya vänner genom den, säger han.

Centret har fyra 10x20-meters banor för dubbelspel. Möjligheten finns att bygga ut med fler banor på sikt. Vid vårt besök arbetar man med att färdigställa det sista på banorna inför invigningen den 11 maj.

Padel

De första padelbanorna byggdes i Spanien på 1970-talet. I dag är padel den näst största sporten i Spanien. Padel är stor i Sydamerika och södra Europa, och en av världens snabbast växande sporter. Mest aktiva spelare finns i Argentina. 19 medlemsländer finns med i internationella padelförbundet. EM och VM arrangeras varannat år.

Källa: pdlcenter.se

Publicerad 03 May 2019 16:42