Adrian Hallström är född och uppvuxen i Motala.

Adrian Hallström är född och uppvuxen i Motala. Foto: Carolina Fransson

Adrian släpper singel om Motala

Time handlar om ett förhållande i stadsparken

MOTALA.

Som liten hängde han med sin morbror under hans spelningar med bandet Casanovas. Nu är Adrian Hallström från Motala aktuell med två egna låtar som släpps nu i början av sommaren.

Av
Carolina Fransson

Adrian Hallström, 22 år, är uppvuxen i Motala, men bor sedan två år tillbaka i Stockholm. I Stockholm studerar han till singer songwriter på Kulturama, och som en del av utbildningen ingår det att producera musik. I dagarna släpper han sin första singel, Crazy Love, som han beskriver som en rockig låt.

Efter debutsingeln har han tänkt släppa en låt i månaden under hela sommaren. Hans andra låt, som släpps i juni, heter Time. Den handlar om ett förhållande som han haft och om stadsparken i Motala som de brukade gå till.

– Just den låten är en tillbakablick för mig från min tid i Motala. Den är en skönt somrig singersongwriter-poplåt, säger han.

Fler låtar om Östergötland är det inte omöjligt att det blir längre fram.

– Jag har ju levt i Östergötland under nästan hela mitt liv, så det är klart att det kan bli så. Jag skriver om det som jag är med om, och ofta om relationer, berättar han.

Adrians morbror, Jimmy Lindberg, är heltidsmusiker i dansbandet Casanovas.

– Att själv få jobba med musik är en barndomsdröm. Jag har varit på Jimmys spelningar sedan jag var liten och alltid fått vara hemma hos honom och spelat gitarr. Där har musikintresset byggts upp, och när jag har haft sån tillgång till det har det bara fastnat, säger han.

Som barn gick han på Bråstorpsskolan i Motala och han har fortfarande kontakt med en musiklärare som han hade där.

– Ann-Britt Andersson heter hon och jag hade henne redan från sexårs någon gång. Det är så kul för hon hör fortfarande av sig, frågar, stöttar och hjälper mig i musiken. Hon hjälper mig med allt möjligt. Jag kan ringa till henne och fråga hur jag ska göra om jag kommer av mig i en stämma till exempel. Hon vet hur jag lär mig saker och hon har följt med mig hela vägen, säger han.

Att uppträda är något som studenterna på utbildningen övas i mycket.

– Man skriver mycket musik och har lektioner som bygger upp en som artist. Sen spelar man upp sin låt och får feedback från sin lärare. Klassen tittar på och man får feedback från dem också, så det är feedback från många ögon och öron. Det är ett konstant uppträdande, så man börjar bli van vid den här grejen att synas, säger han.

I juni är han färdig med sin utbildning och i framtiden vill han gärna vidareutbilda sig för att kunna producera mer låtar, både till andra artister och till sig själv.

Publicerad 07 May 2019 16:59