Henrik Samuelsson blev årets UF-lärare.

Henrik Samuelsson blev årets UF-lärare. Foto: Ung Företagsamhet

Årets UF-lärare jobbar i Motala

MOTALA. Henrik Samuelsson arbetar som UF-lärare på Platengymnasiet i Motala. Under SM i Ung Företagsamhet utsågs han till Årets UF-lärare.

Av
Carolina Fransson

Fem finalister gjorde upp om att bli årets UF-lärare under SM i Ung Företagsamhet 2019. Efter att det stod klart att det blev Henrik som blev Årets UF-lärare uttryckte han tacksamhet och glädje. Henrik har lång erfarenhet av att ha arbetat med Ung Företagsamhet.

– Jag har jobbat med Ung Företagsamhet i 11 år; först med att starta, bygga upp det och vidareutveckla det på Jensen gymnasium i Stockholm och sedan två år tillbaka med att jobba med det i Motala. Att jobba med Ung Företagsamhet i Motala är roligt. Motala är en gammal arbetarstad där det finns mycket driv och mycket möjligheter att driva företag, säger han.

Som UF-lärare är hans målsättning att skapa intresserade, drivna och engagerade elever.

Som tips till andra UF-lärare upplever han att det är betydelsefullt att berätta för sina elever om vilka möjligheter till personlig utveckling det ger och vilka framtida yrkesmässiga kontakter man kan skapa genom att driva UF-företag. Henrik Samuelsson har haft många UF-elever som deltagit på tävlingar och mässor där de har fått visitkort från potentiella framtida arbetsgivare.

Han tycker också att man kan integrera andra ämnen med UF. Som UF-lärare kan man samarbeta med olika ämneslärare inom exempel muntlig framställning, hållbar utveckling med mera, menar han.

Publicerad 08 May 2019 10:08