Erik Lindberg, före detta officer på Livgrenadjärregementet, tillsammans med Maria Pettersson, lärare på Dackeskolan och eleverna Ewa Zubrykowska, Guillermina Arriondo, Karin Blomqvist, Hadas Haileslase och Karima Boulourhmane.

Erik Lindberg, före detta officer på Livgrenadjärregementet, tillsammans med Maria Pettersson, lärare på Dackeskolan och eleverna Ewa Zubrykowska, Guillermina Arriondo, Karin Blomqvist, Hadas Haileslase och Karima Boulourhmane. Foto: Privat

Dackeelever serverade på hotellinvigning

Dukade upp en grön meny på temat afternoon tea

ÖSTERGÖTLAND.

Nyligen invigdes det nya hotellet på Livgrenadjärmässen i Linköping. Elever på Dackeskolans vuxenutbildning i Mjölby ansvarade för förtäringen, och temat var afternoon tea.

– Det var ett tema som vi tyckte var jätteroligt och spännande. Vi lade till i temat att vi ville att buffén som vi dukade upp skulle gå i vårinspirerat grönt. Tilltuggen var olika nyanser av grönt, och det var vårgröna smaker, säger Maria Pettersson, lärare på Dackeskolan.

En del av den gröna buffén som dukades upp.

En del av den gröna buffén som dukades upp. Foto: Privat

Det eleverna bjöd på var:

Tre sorters canapéer

Liten nässelsoppa med aprikos, fröknäcke samt rökt och syrat smör

Västerbottenpaj med vispad creme fraiche, inlagd rödlök och laxforellrom

Dammsugare mini

Biskvi med hallonsmörkräm och vit choklad

Brigadiro med smak av salt caramel

Tre sorters kakor

Utbildningen är 42 veckor lång. Eleverna började i augusti förra året och blir klara i juni, så detta var deras avslutningsprojekt. Förra året hade man också ett projekt där temat var bröllop.

Publicerad 10 May 2019 10:14