Peter Alexandersson har sett Bråstorp växa fram.

Peter Alexandersson har sett Bråstorp växa fram. Foto: Carolina Fransson

”Folk undrade vilken tokstolle som byggde i skogen”

Peter Alexandersson etablerade sig tidigt i Bråstorp

MOTALA.

Bråstorp är en växande stadsdel i Motala med många företag. Någon som varit med från början är Peter Alexandersson, vd på Glasmästarn.

Av
Carolina Fransson

Glasmästarn hade hyrt en lokal på Vintergatan i Motala sedan 1995, men saknade en bra tomt. När Motala kommun för drygt tio år sedan började planera för bebyggelse i Bråstorp såg företaget stora möjligheter.

– Bråstorp var ett nytt område som passade bra in för våra ändamål. Vi bestämde oss för att bygga nytt här, och vi chansade på att området skulle exploatera. Vi visste om att räddningstjänsten skulle placeras här ute, så vi tänkte att området förhoppningsvis skulle växa, säger Peter Alexandersson.

Bråstorp då.

Bråstorp då. Foto: Privat

Nu är det elva år sedan de började bygga sin lokal och tio år sedan den öppnade. Under dessa år har det hänt mycket i området.

– Det har gått fort. När vi började bygga här undrade folk vilken tokstolle det var som byggde här. Nu är vi mitt i området och folk undrar i stället hur vi hade möjlighet att få den här tomten, säger han.

Bråstorp nu.

Bråstorp nu. Foto: Carolina Fransson

Genom åren har han sett hur det har byggts och företag efter företag etablerat sig här i området.

– Från början fanns det bara en väg hit och så fort det dök upp en bil undrade man vart den skulle. Nu finns det flera vägar här och det är bilar hela tiden i området, så nu tänker man inte på det länge. Det är positivt, och jag tror på fortsatta etableringar här. Motala växer hitåt och det är ett bra läge, säger han.

Publicerad 17 May 2019 16:17