Under Kulturkrocken kan man visa upp en talang, som exempelvis akrobatik.

Under Kulturkrocken kan man visa upp en talang, som exempelvis akrobatik. Foto: Stock Adobe

Lokala talanger ges möjlighet att uppträda

Alltifrån akrobatik till fotbollsbiljard kan visas upp på Kulturkrocken

MANTORP.

Har du en talang som du vill visa upp? Då har du chans att göra det under Kulturkrocken som anordnas i Veta Gammelgård.

Av
Carolina Fransson

Veta hembygdsförening firar 90 år och det uppmärksammas vid fyra tillfällen i år; genom Kulturkrocken, midsommarfirande, kräftskiva och vetadagen.

Kulturkrocken, som anordnas den 1 juni, är först ut och här kan talanger av alla möjliga slag visas upp. Alla åldrar är välkomna.

– Vi har ett stort område med möjlighet att göra och visa upp det mesta. Det kan vara akrobatik, fotbollsbiljard, stövelkastning eller att man målar tavlor. Det finns egentligen inte så mycket begränsningar. Vi har en scen med en dansbana för de som vill uppträda med musik, sång eller dans, berättar Anders Hagelin.

Tankar på att anordna något liknande Kulturkrocken har funnits länge och det var efter att Anders pratat med Robert Olsson, fritidslots i Mjölby och som var en av initiativtagarna till Miracles on stage i våras, som de bestämde sig.

– Det här är en chans för alla som utövar något att visa upp sig. Vi tänkte att det kunde passa bra att börja med det här som en del i firandet. Tanken är sen att det ska bli återkommande. Det här är början på något större, säger Anders.

Hembygdsföreningen samarbetar i projektet med fritidsgården i Mantorp, som bland annat står för ljudanläggning, och Mjölby kommun. Under dagen finns också möjlighet för lokala föreningar att visa upp sig.

Publicerad 21 May 2019 11:55