Årets runda cyklas den 14-15 juni.

Årets runda cyklas den 14-15 juni. Foto: Pressbild

Vätternrundan öppnar anmälan i juni

"Vi vill ta vara på euforin många cyklister känner efter loppet"

MOTALA. På hösten brukar Vätternrundan släppa sina platser inför kommande års lopp. I år släpper man platserna redan i juni.

Av
Carolina Fransson

Redan måndagen den 17 juni, direkt efter Vätternrundan 300 km, öppnar anmälan och intresseanmälan till nästa år.

– Vi vill ta vara på euforin många cyklister känner efter loppet. Många känner direkt efter målgång att de vill uppleva samma känsla igen och vi vill ge dem möjlighet att ta vara på den och inte behöva vänta ända till hösten. Dessutom finns det de som är medföljande eller åskådare som själva blir peppade på utmaningen och det ska vi självklart främja. Sommaren är cykelsäsongens högtid och att kunna anmäla sig till våra lopp då känns som en självklarhet, säger Vätternrundans marknadschef Ulrika Smith Svenstedt i ett pressmeddelande.

Från och med den 17 juni går det att anmäla sig till Halvvättern, Tjejvättern, Vätternrundan 100 km och MTB-Vättern för 2020. Till Vätternrundan 300 km, och för förbokade grupper, öppnar intresseanmälan samma datum.

– En intresseanmälan till Vätternrundan 300 km behövs för att kunna anmäla sig den 23 oktober då huvudanmälan öppnar, säger Ulrika Smith Svenstedt.

Till årets Vätternrunda är över 20 000 cyklister från ett 70-tal länder anmälda. Det 30 mil långa loppet runt Vättern cyklas den 14-15 juni. Cykelveckan startar den 7 juni med MTB-Vättern och fortsätter den 8 och 9 juni med Tjejvättern, Vätternrundan 100 km och Halvvättern.

Ska du cykla några av loppen eller heja på en vän, kollega eller familjemedlem? Tagga dina bilder med #hejöstergötland så kan dina bilder kanske komma med i tidningen och på våra sidor på Facebook och Instagram.

Publicerad 22 May 2019 13:59