Jazz och blues ska lyfta våren

Av
Tina Andersson

MOTALA. Under fem lördagar i vinter och vår kommer Folkets hus att pulsera av toner till jazz och blues.
Det är Motala Jazz- och bluesklubb, som sedan 1995 serverar fylliga musikaliska program åt den jazz- och bluesintresserade Motalabon. Vårens program bjuder på blandad kompott.
– Jag skulle säga att programmet har en stor bredd med allt ifrån dansant jazz och storband till blues i både tyngre och lättare anda med till exempel stornamnet Claes Janson. Här finns något för alla, säger Håkan Franzén som är bokningsansvarig i Motala Jazz- och bluesklubb.

Programmets bredd är viktig för att locka publiken menar Franzén.
– Vi jobbar i motvind här i Motala, därför är det viktigt att erbjuda något för alla. Generellt funkar stora, sensationella namn bättre än musikalisk skicklighet.

Stor bredd

Vårens program inleds med både och när en svensk storhet inom bluesgenren, nämligen Arnesen Blues Band & Claes Janson kliver upp på Skepparpinans scen den 28 januari.

Den 25 februari gästar hyllade jazzsångerskan Isabella Lundgren med Carl Bagge Trio.
De lokala förmågorna i A Pint of Blues intar scenen den 25 mars och utlovar fullt drag till blues- och rocklåtar.

Den 22 april bjuds det på en företeelse som Franzén tror är unik i Motalas musikliv. Nära 40 man står på scenen i den stora teatersalongen när TNT Big Bang och Motala Storband bjuder på alster från de egna repertoarerna men också gemensamma framföranden.
– Jag tror aldrig att vi har sett två storband samsas på scen i Motala på det här sättet. Det hoppas vi ska locka publiken.

Säsongen avslutas lördagen den 6 maj till tonerna av rökig blues som levereras av T-Bear and the Dukes.


Publicerad 11 January 2017 11:45

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag