Köpet av Piraternas anläggning överklagas

MOTALA. Kommunens beslut om att köpa Piraternas byggnader på Dunteberget överklagas av oppositionen. De vill att beslutet prövas i domstol.

Tidigare i år beslutade kommunfullmäktige för att köpa Piraternas anläggning på Dunteberget för 4,2 miljoner kronor och rädda speedwayklubben från konkurs.

Men ledamöterna var långt ifrån överens och det blev en riktig rysarröstning där kommunfullmäktiges ordföranden Elias Georges (S) fick avgöra med utslagsröst och oppositionen fick se sig besegrade med minsta möjliga marginal.

Beslutet om att köpa anläggningen har sedan väckt starka rekationer både hos allmänheten och hos oppositionen. Alliansen har bland annat invändningar mot köpet på 4,2 miljoner kronor därför att de tycker att det var alldeles för oklart vem som egentligen äger byggnaderna. Att köpa från ett aktiebolag strider nämligen mot kommunallagen.

Och nu har oppositionen bestämt sig för att överklaga beslutet till förvaltningsrätten.

– Vi har tittat över det här och vi får fortfarande inte ihop det. Vi tycker att underlaget för beslutet varit alldeles för oklar och otydligt. Vem äger egentligen anläggningen? Det tycker vi måste prövas ordentligt så att vi inte bryter mot lagen, säger oppositionens Caroline Unéus (M) till Motala och Vadstena tidning.

Publicerad 11 December 2017 16:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag