Ny rondell på Metallvägen

Beräknas vara färdig till Vätternrundan.

MOTALA. Nu ska det bli lättare att komma fram i korsningen Metallvägen, Dysättersgatan och Slingerbulten. Under 2018 bygger Trafikverket om korsningen till en rondell.

Många är det som dagligen suckar över att det är svårt att komma ut på Metallvägen om man kommer körande från Slingerbulten respektive Dysättersgatan. Det har blivit ett allt högre tryck på korsningen när nya bostadsområden i Bråstorp har byggts ut.

Nu bygger Trafikverket, som äger Metallvägen, om korsningen till en rondell för att förbättra framkomligheten och trafiksäkerheten.

– Det är glädjande att Trafikverket nu hörsammat behovet av en bättre trafiklösning i den här korsningen. Det blir lättare för alla de som bor i området att ta sig till jobb, skolor och andra aktiviteter. Med tanke på den framtida utvecklingen av bostadsområdet i Norra Bråstorp så är det viktigt att trafikflödet fungerar, säger Agneta Niklasson, tekniska nämndens ordförande.

I januari påbörjas ombyggnationen och den nya rondellen beräknas stå klar till Vätternrundan 2018. Under byggtiden kommer korsningen att vara öppen men framkomligheten kommer att vara begränsad.

Publicerad 13 December 2017 14:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag