Här blir det stor trädgårdsfest

Peter Isaksson tar med sig mässan Trädgård och uterum till Motala

MOTALA.

Peter Isaksson vill sprida trädgårdsglädje och överraska motalaborna med unika utställare. I slutet av maj bjuder han in till stor trädgårdsfest i stadsparken.

Efter att ha dundrat fram i 180 och hela tiden tryckt på gaspedalen och ignorerat kroppens signaler drabbades Peter Isaksson av utmattningssyndrom och efter femton år i storstaden flyttade han tillbaka hem till Borlänge. Mässorna blev Peter Isakssons väg tillbaka till livet, jobbet och vardagen men framför allt tillbaka till glädjen.

- Det är det här livet jag vill leva men jag var tvungen att revidera hela min vardag för att komma hit. Men det är det värt, säger Peter Isaksson.

2016 startade han Mässan Trädgård och uterum i Tällberg, Dalarna och inför tredje upplagan vill Peter Isaksson nu utöka och etablera mässan på flera orter. En av dem är Motala och den sista helgen i maj bjuder han till stor trädgårdsfest i stadsparken.

- Jag vill ha en location som inte låg för nära Tällberg men inte heller för långt bort. Jag tog fram en karta och drog en ring runt Tällberg och orterna som är belägna i närområdet. Det var platserna som låg utanför ringen som kunde vara intressanta för mässan och där låg Motala, säger Peter Isaksson och fortsätter:

- Jag har aldrig varit i Motala tidigare. Jag har passerat staden flera gånger men aldrig stannat till. Men när jag nu fick en anledning att besöka den föll jag pladask. Det är en helt underbar stad och stadsparken är en perfekt plats för mässan. Det är en vacker omgivning med all grönska och vattnet runt omkring.

Under det första året räknar arrangören med unge

Peter Isaksson bjuder in till stor trädgårdsfest nästa år när han etablerar mässan Trädgård och uterum även i Motala.

Peter Isaksson bjuder in till stor trädgårdsfest nästa år när han etablerar mässan Trädgård och uterum även i Motala. Foto: Peter Isaksson

fär 4000 besökare på mässan, då de tror att suget efter en mässa är stort eftersom det inte har anordnats någon trädgårdsmässa i området tidigare och de räknar med besökare från hela länet och kanske även några ifrån de angränsande länen.

- Lyckas vi locka hit folk med två timmars resväg så når vi flera storstäder och många fler besökare och det är vår målsättning. I Tällberg har vi ett upptagningsområde på cirka 2,5 timmes enkel resväg. Vi har besökare från Hälsingland, Värmland, Gävle och Mälardalsområdet, säger Peter Isaksson.

Han hyser stora förhoppningar om att mässan kommer att bli en succé även i Motala och berättar han arbetar utifrån en treårsplan.

- Min tanke är att vi kör på under tre år för att sedan utvärdera och ser hur det har gått. Min förhoppning är att här är någonting som kommer att falla motalaborna i smaken och bli ett återkommande evenemang som de kommer att skriva upp i sina kalendrar.

Temat för mässan 2018 är "Från inspiration till praktiska tips" och enligt arrangören vill man lyfta fram mer inspirerande inslag till besökarna.

– Tanken är att besökarna ska kunna få svar på sina frågor, hitta inspiration till sina uterum, bersåer eller rabatter. Här finns allt som behövs inför sommarens olika projekt, säger Peter Isaksson och fortsätter:

– Jag tycker om att överraska besökarna. Jag vill ha så många unika utställare som möjligt. Jag älskar när besökarna hittar en ny produkt som de inte ens visste att de behövde men som de nu känner att de bara måste ha.

Enligt programmet kommer det på mässområdet förutom utställare, att hållas föredrag, matförsäljning, aktiviteter, konst och prova-på aktiviteter.

– Maj-Lis Pettersson, känd från radioprogrammet "Odla med P1" är en av föreläsarna som kommer att vara på plats. Hon är en helt fantastik kvinna och det hon inte vet om trädgårdar är inte värt att veta , säger Peter Isaksson och fortsätter:

– Tanken är att besökarna ska kunna hänga här en hel dag och kunna njuta, bli fullproppade med inspiration och trädgårdsglädje.

Publicerad 18 December 2017 14:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag