Godegårds skola läggs ner

Protesterna misslyckades – skolan läggs ner vid årsskiftet

MOTALA. Majoriteten gjorde inte fel när de inte tog upp beslutet om nedläggningen av Godegårds skola i fullmäktige. Det slår förvaltningsrätten fast i en dom, rapporterar Motala Vadstena tidning.

Det har varit massiva protester kring nedläggningen av Godegårds skola och nedläggningsbeslutet har väckt starka reaktioner hos både oppositionen, kommuninvånare, elever och föräldrar.

Trots oppositionens protester beslutade majoriteten i bildningsnämnden tidigare i år att skolan i Godegård ska läggas ner till årsskiftet. Beslutet motiveras med bristande elevunderlag. Föräldrar och boende i Godegård överklagade nedläggningsbeslutet till förvaltningsrätten. De menade på att kommunfullmäktige måste besluta i en sådan här viktig fråga.

Men förvaltningsrätten slår nu fast att beslutet fattades på rätt sätt. Och Godegårds skola kommer att läggas ner under veckan.

– Det är bedrövligt. Jättekonstigt att man inte kan titta på grava faktafel i utredningen och hur beslutet har tagits, säger Kristoffer Nyhlén till SVT, och tillägger att beslutet är en riktig katastrof för bygden.

– Vi har blivit väldigt sammansvetsade i bygden, det är en otrolig kämparanda kring att behålla skolan och utveckla bygden. Det finns jättestor potential och vi kommer inte att ge upp, fortsätter han.

– Just nu ligger fokus på hur man ska lösa situationen rent praktiskt. Det är lite halvpanik här nu, säger Martin Hjelmar, ordförande i Godegårds bygderåd till MVT.

Publicerad 20 December 2017 10:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag