Här är ambulansen snabbast på plats

Kortast tider i landet vid utryckningar

ÖSTERGÖTLAND. För andra året i rad har ambulansen i Östergötland kortast tider i landet vid utryckningar till olycksfall och livshotande tillstånd. Det visar statistik från SKL, Sveriges kommuner och landsting.

– Det här är jätteroligt och vi ser att det är ett resultat av det arbete vi gjort tillsammans med ambulanspersonal och våra entreprenörer Falck och Premedic. Det viktigaste för oss är att vi ser att vi förbättrar oss jämfört med oss själva, säger Magnus Käck, verksamhetsutvecklare på enheten för prehospital vård i Region Östergötland.

Det är av stor betydelse att ambulansen kommer snabbt på plats vid livshotande tillstånd då varje minut räknas. Undersökningen mäter tiden från att larmet kommit till SOS Alarm till att ambulansen är på plats.

I Östergötland var den tiden 10,8 minuter i snitt under 2017, vilket liksom föregående år var bäst i landet. Snittet för landet är 13 minuter. Region Östergötland har förbättrat tiden med en minut sedan 2013, vilket har haft betydelse bland annat vid akut vård av hjärtstopp.

Publicerad 16 January 2018 13:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag