Capio tar över vården i Motala

MOTALA.

Nu är det klart att Capio Movement AB tar över verksamheten från Aleris Specialistvård Motala.

Ortopedi, kirurgi och anestesi har sedan 2009 drivits i privat regi vid Lasarettet i Motala. Socialdemokraterna hade som ett vallöfte att ta tillbaka driften av ett flertal avdelningar på Motala Lasarett som har varit privatiserade. Men så blev nu inte fallet. Efter en ny upphandling är det klart att Capio Movement, ett nytt privat bolag, tar över verksamheten från och med den 1 oktober 2018.

– Capio Movement kom etta, både när det gäller kvalitet och pris, i den utvärdering som regionens tjänstemannagrupp har gjort, berättar Kaisa Karro (S), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i ett pressmeddelande.

Enligt Region Östergötland så var det endast två anbud som hade kommit in till upphandlingen – Capio och Aleris.

– Det finns inte många leverantörer som kan ta så här stora och komplexa uppdrag. Utgångspunkten har varit att vi ska få så mycket vård som möjligt för invånarna i Östergötland till hög kvalitet, säger Kaisa Karro.

I dag arbetar cirka 130 personer på Aleris. I upphandlingen har Region Östergötland ställt krav på att en ny leverantör ska samverka med den tidigare i frågan om personalövergång.

Publicerad 08 February 2018 08:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag