Ines och Vera – redo för en ny säsong

VADSTENA.

Den ena går på sobril och den andra dricker sprit. Den ena är assexuell och den andra blir ofta kåt och vill ta på gästerna. Den ena är mensa smart och den andra har inte alltid sådan tur med sina tankar.

Tillsammans har de gjort succé med sina soffkvällar och nu är Ines och Vera redo för en ny säsong. Skådespelarna Malin Kärrbrink och Eva Granlund beskriver sina karaktärer som ut- och invrängda kläder. Två starka personligheter med insidan rätt ut.

– Det skulle inte gå att vara som Ines och Vera i verkligheten, för då skulle ingen vilja vara med oss, säger Eva Granlund.

Ines och Vera har haft celebert besök i sin soffa tidigare och under våren är det dags igen. Den 12 april slår sig Gudrun Schyman ner i soffan.

– Hon är skarp men prestigefylld. En skicklig retoriker som erkänner när hon gör fel. Det ska bli jättespännande att ha henne som gäst, säger Malin Kärrbink.

Den 26 maj kommer låtskrivaren och artisten Lasse Holm till soffan.

– Det ska bli roligt att höra honom berätta om sin drivkraft och vad han tycker är meningsfullt i livet, säger Eva Granlund.

Trots att Ines och Vera har många olikheter och ofta blir irriterade på varandra så finns det ett starkt band mellan dem.

– De älskar verkligen varandra och Vera skulle aldrig klara sig utan Ines, säger Eva Granlund.

Vilket är ert drömprojekt?

-– Nobelmiddagen, så att de inte behöver vara så frukstansvärt tråkiga. Eller Melodifestivalen hade ju varit kul, säger Eva Grandlund.

Kollegan Malin Kärrbrink håller med. Fler och större uppdrag önskas.

– Vi väntar ju egentligen bara på att resten av världen ska upptäcka Ines och Vera, säger Malin.

Publicerad 09 February 2018 08:34

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag