Vem får bygga på Munken?

MOTALA.

Hur ska kvarteret Munken utvecklas? Motala kommun vänder sig nu till byggbranschen för att få hjälp med hur området Bispmotala ska bebyggas.

Det handlar om tomten mellan trygghetsboendet Båtsmansgatan och Drottninggatan i Motala. Genom en tävling hoppas kommunen nu få in flera förslag och idéer om bostadsbebyggelse i området.

I området ska det byggas flerbostadshus i två- fyra våningar, med någon form av centrumverksamhet i bottenplan, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

– Vi har lite tankar om hur vi ungefär vill att byggnationen ska se ut, men folk i branschen kan ha helt andra tankar och lösningar, säger Hanna Hammarlund, mark- och exploateringschef i Motala kommun.

Det anbud som sedan bäst uppfyller kriterierna vinner tävlingen och får därmed köpa marken och bebygga området, enligt utformningen i sitt anbud.

Flera olika kriterier kommer att bedömas det handlar bland annat om anpassning till omgivande bebyggelse, hur parkering och utemiljö omformas samt hur förslaget bidrar till hållbar utveckling, skriver kommunen i pressmeddelandet.

Tävlingen pågår fram till den 21 mars.

Publicerad 13 February 2018 08:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag