Klart: Han är klubbens nya sportchef

MOTALA.

Stefan Evensen är Solfjäderstadens nya sportchef och han har siktet inställt på division ett.

Stefan Evensen tillträder omgående som ny sportchef och samtidigt förstärker klubben sportgruppen med ytterligare ett nytt namn. Sedan tidigare finns i rutinerade Joakim Schelin, i gruppen och nu kommer också ny kraft i form av målvaktcoach Mattias Eriksson in.

– Det känns oerhört bra med en stark och driven sportgrupp, där vi ser en bra mix i åldrar, rutin och kompetenser. Det finns ett stort intresse för våra seniorlag och med nya sportgruppen får vi goda förutsättningar att ytterligare stärka vår strategi och kompetens för satsningen mot elit, konstaterar ordförande Maggan Hagman i ett pressmeddelande.

Evensen har en lång innebandybakgrund från Närketrakten där han varit både en talangfull spelare men också ledare i olika roller. För tre år sedan förde kärleken honom till Motala och tack vare sonens spel kom Stefan Evensen i kontakt med Solfjäderstaden. Under senaste säsongen har han klivit in som ledare i Solfjäderstadens P05-lag men nu tar han alltså klivet in i hetluften igen på seniorsidan och tar ledarrollen i sportgruppen.

– Det känns inspirerande att arbeta med styrelsens målsättning och för mig är det en självklarhet att staden ska ha elitlag på både dam och herrsidan, säger Stefan Evensen i pressmeddelandet.

– Stefan kommer in med både mycket energi och stor kompetens. Sättet han vill arbeta på passar Solfjäderstaden och den fortsatta resa vi ska göra för att nå våra mål på seniorsidan, att nå allsvenskan med både dam och herrlag, kommentarer Maggan Hagman.

– Det finns ingenting annat än att vi spelare i division ett nästa år. Vi arbetar inte utifrån några andra scenarion utan tror stenhårt på att vi kommer klara fortsatt kontrakt, slår Stefan fast.

Damsidan leds fortsatt av sportchef Henrik Winskog som tillsammans med spelarna som har siktet tydlig inställt på kval uppåt i vår.

Publicerad 19 February 2018 15:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag