Galakväll för barndiabetesfonden

MJÖLBY

. För sex år sedan hölls "En kväll till förmån för Barndiabetesfonden" i Mjölby. Nu är det dags för en repris.

Av
Pernilla Alsén

Initiativtagare är Pär Björkman.

– Tanken med "En kväll till förmån för Barndiabetesfonden" dök upp för några år sedan då min dotter Cajsa haft diabetes typ 1 ett par år, hon var precis 6 år fyllda när hon fick diagnosen. Idén kläcktes då tillsammans med ett par kompisar att köra en gala för att samla pengar till forskning.

I mars 2012 hölls galan förra gången. Då var Cajsa 9 år.

– Nu är hon 15 år och även om hjälpmedel och insulin förfinats ytterligare så är läget vad gäller botemedel detsamma. Det finns inget, säger Pär Björkman och berättar att kvällen kommer att innehålla både underhållning och allvar.

Arrangemanget kommer att pågå från eftermiddagen till sena kvällen och publiken kan vänta sig både dans- och musikframträdande. Alla inblandade ställer upp ideellt.

– Helt fantastiskt! Vi känner en enorm tacksamhet till alla som medverkar på olika sätt. Det hade naturligtvis aldrig varit möjligt att genomföra detta utan alla dessa insatser. Så stort tack på förhand, säger Björkman.

Under kvällen kommer fakta och berättelser om hur det är att leva med diabetes att vävas in. I samband med att galan arrangerades 2012 samlades 22 000 kronor in till Barndiabetesfonden.

– Oavsett var vi hamnar den här gången har vi genomfört ett arrangemang där vi har gjort vad vi kan för att bidra till att forskningen kring en sjukdom där det idag inte finns något botemedel. Sjukdomen är livslång och, om den inte behandlas på rätt sätt, livshotande. Det är en sjukdom som kräver kontroll och behandling dygnet runt, alla dagar på året, säger Pär Björkman.

"En kväll till förmån för diabetes" (mer information på Facebooksidan med samma namn) hålls på Hantverket i Mjölby lördag 14 april.

Publicerad 03 April 2018 00:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag