Louise Hoffsten uppträder i Klosterkyrkan under Earth Hour.
Foto: Per Wickholm
Louise Hoffsten uppträder i Klosterkyrkan under Earth Hour. Foto: Per Wickholm
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

På gång: Veckans evenemangstipsRalf Edström till Saga

Vad: Den före detta fotbollsprofilen och landslagsstjärnan Ralf Edström kommer till Sagabiografen i Mjölby för att berätta om sin karriär. I anslutning till detta kommer även filmen ”Fimpen” av Bo Wideberg från 1974 att visas. Arrangerar gör Mjölby Filmstudio och Sagas vänner.

Var: Sagabiografen, Mjölby

När: Tisdag 21 mars, klockan 18:30

Hoffsten till Klosterkyrkan

Vad: I Vadstena uppmärksammas ”Earth Hour” med vacker sång och musik. Louise Hoffsten kommer att framträda i Klosterkyrkan tillsammans med 90 körsångare. Konserten börjar i elektriskt ljus och avslutar med tända stearinljus

Var: Klosterkyrkan, Vadstena

När: Lördag 25 mars, klockan 20

Grodans dag vid Tåkern

Vad: Hur länge kan en groda hålla andan? Hur många arter finns det vi vid Tåkern? Är paddor giftiga? Det är några av frågorna man kan få svar på om man besöker Naturum Tåkern nästa helg. På lördag uppmärksammans här nämligen ”Grodans dag” med bland annat guidningar, kikarskola och håvning.

Var: Naturum Tåkern

När: Söndag 26 mars, kl. 10-16

Thuresson sjunger i Boxholm

Vad: Jazzsångaren Svante Thuresson kommer till Boxholm för att framträda i Folkets hus . Thuresson har en drygt 50-årig karriär bakom sig och framträder här tillsammans med Claes Cronas Trio under rubriken ”Svante möter Beppe Wolgers”. Publiken kan både förvänta sig att få höra anekdoter om Wolgers liv och sånger som ”Sakta vi går genom stan”, ”New York” och ”Vintern i skärgår'n” .

Var: Folkets hus, Boxholm

När: Fredag 24 mars, klockan 19

Dans, drömmar och humor

Vad: Dansföreställningen Paper Plane kommer till Vadstena nästa helg. Här skapar koreografen Mari Carrasco tillsammans med fyra dansare och kompositören Mikael Karlsson en visuell värld fylld av luftslott, längtan, drömmar och humor.

Var: Petrus Magni scen, Vadstena

När: Söndag, klockan 17

Föreningar visar upp sig

Vad: Ett 50-tal Mjölbyföreningar visar upp delar av sin verksamhet under årets Föreningsmässa, som arrangeras av Bosniska föreningen och Mjölby kommun.

Var: Norrgårdens utbildningscentrum, Mjölby

När: Lördag 25 mars, kl. 10-14

Miniopera med Hans och Greta

Vad: Både spänning och musik får man när sagoklassikern ”Hans och Greta” presenteras som miniopera. I föreställningen, som riktar sig till barn mellan 4 och 6 år, får man följa med Hans och Greta in i sagornas värld och låta sig förtrollas av musiken. Publiken får bland annat möta John Blund, en riktig pepparkakshäxa med eget pepparkakshus och älvor.

Var: Ödeshögs bibliotek

När: Fredag 24 mars, klockan 9 och 10 (två föreställningar)

Bob Hansson till Motala

Vad: ”Utan maskinen är vi intet” – Bob Hansson möter Crusellkvintetten. Musik och poesi som vänder sig mot prestationshysteri och ett samhälle där människor ses som siffror och siffror ses som människor. Text av Bob Hansson och musik av Sven Hagvil.

Var: Folkets hus, Motala

När: Onsdag 22 mars, klockan 19

Vernissage på Dubergska

Vad: Det är dags för en ny vernissage på Dubergska gården i Motala. Samlingsutställningen som visas består av tavlor skapade av målargruppen ”Verkstadsmålarna”, bestående av ett tiotal hobbykonstnärer som målat tillsammans under flera år. Konstutställningen kommer att pågå mellan 25 mars och 6 april.

Var: Dubergska gården, Motala

När: Lördag 25 mars, klockan 11


Dansföreställningen
Dansföreställningen "Paper Plane" visas i Vadstena. Foto: Urban Jörén

Publicerad: 20. mars 2017 08:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Östgötatidningen

Startsidan just nu
EFTERTEXTBANNERS