Jerry Prüts bjuder Motalaborna på ett skratt.
Jerry Prüts bjuder Motalaborna på ett skratt.
Foto: Tina Andersson
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Prütz står upp för skratten


MOTALA. Han är skribent, musiker med en egen cirkus och driver numera också humorklubben Motala Värkstad. I vår håller Jerry Prütz med kollegor hov på Sjöbris.

– Jag kallade mig länge för kulturstrateg, men sedan upptäckte jag att det faktiskt finns en sådan yrkestitel, så jag är väl en mångsysslare helt enkelt, säger Jerry Prütz.

Som skribent och basist i bluesrockbandet Cirkus Prütz har han hela Sverige som sitt arbetsfält. Sedan i höstas satsar han också på komik i hemstaden med humorklubben ”Motala Värkstad”.

– Den 23 oktober 2015 gjorde jag min första stand up och hittills har ingen sagt att jag är dålig.

Sedan dess har han prövat sina skämt på en varierande publik, alltifrån internerna på Skänningeanstalten till tanterna i församlingshemmet och uppsluppna företagsevent. Som stå uppare vill han kunna vara sig själv, men har på köpet blivit kallad både för rasist och homofob. Han ser även sina egna tillkortakommanden, som han själv kallar dem, som en källa att ösa ur. Diabetes, fertilitetsproblem och sin frikyrkliga uppväxt är ämnen som skapar igenkänning hos publiken.

– Humor ska göra ont och skava, det får publiken att haja till.

Under våren står Prütz värd för två humorkvällar med Motala Värkstad, där han bjuder in både kända och okända komiker att dela scenen.


Publicerad: 17. mars 2017 12:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Östgötatidningen

Startsidan just nu
EFTERTEXTBANNERS
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa