ANNONS

Ventilations-specialisten Kenneth startar om

Med sitt nya företag Åsbo Ventilationsteknik erbjuder Kenneth Karlsson sina gedigna ventilationskunskaper till fastighets-, bygg-, och privatmarknaden.

Kenneth Karlsson växte upp på en bondgård i Åsbo utanför Boxholm.

– Min far var lantbrukare och jag tog över arrendegården och fortsatte med det så länge det var lönsamt med 30 kor. 1992 bytte jag bransch och började jobba som elektriker, det hade jag utbildat mig till, berättar Kenneth.

2003 fick Kenneth möjlighet att gå en yrkesinriktad kyl & vent-utbildning i Mjölby.

– De tyckte nog att jag var lite för gammal, men det tyckte inte jag. Det är mycket matte i det här jobbet och det har alltid varit mitt bästa ämne. Beräkningar är den stora delen i ventilationsstyrning.

2005 började han jobba för ventilationsföretaget AB I3ahco service i Malmö med placering i Östergötland.

– Det var som att vara sin egen, jag skötte allt själv fram till faktura. Det flöt på ända tills att jag fick en lunginflammation som inte gav med sig 2016. Jag var borta i ett år ungefär. Efter det vågade jag först inte åta mig jobb i dammiga miljöer och valde att säga upp mig.

Det var inte alldeles lätt att hitta andra jobb ens i byggbranschen när han var en bit över 60. Till slut hittade han ett bemanningsföretag som tog in honom som elektriker.

– Det var ett tag sedan men jag har ju kompetensenen och det kändes inte främmande när jag kom igång, men jobbet var lite osäkert och krävde långpendling till arbetsplatserna.

Ola Andersson på Provinsfastigheter anlitar Kenneth Karlsson, Åsbo ventilationsteknik för alla ventilationsjobb i fastighetsbeståndet.

Ola Andersson på Provinsfastigheter anlitar Kenneth Karlsson, Åsbo ventilationsteknik för alla ventilationsjobb i fastighetsbeståndet.

Innan sjukdomen hade Kenneth gjort mycket ventilationsjobb för Ola Andersson på Provinsfastigheter som har fastighetsförvaltning i Tranås, Katrineholm, Falköping och Motala.

– Vi hade många års samarbete bakom oss när Kenneth frågade om jag hade något jobb att erbjuda, säger Ola. Någon anställning på bara ventilation hade vi inte volym för, men om Kenneth startade eget så kunde han få uppdraget att sköta våra anläggningar.

Sagt och gjort, Kenneth startade i våras Åsbo ventilationsteknik som avslutning på en lång karriär inom branschen.

– Jag behöver förstås fler kunder än Ola för att det ska gå runt, säger Kenneth. Men det är en bra början.

– Riktigt bra ventilationstekniker är en bristvara, säger Ola. Kenneth kan både styr- och regler utan och innan. Han reparerar, kontrollerar, dokumenterar och installerar åt oss. Jag kan verkligen rekommendera Kenneth som skicklig hantverkare.

Vill man ha rutin och gedigen erfarenhet så kan man kontakta Åsbo Ventilationsteknik.

Åsbo ventilationsteknik: Gör uppdrag för fastighetsbolag, byggbolag, bostadsrättsföreningar och privata kunder. Renoverar, installerar, justerar, tryckmäter, kontrollerar och dokumenterar. Specialist även på gamla Bacho luftvärmesystem ACJ och ACF minimaster köksfläktsystem.

Kontakt: Kenneth Karlsson tel: 0760-47 13 39 mail: kenneth0142@hotmail.com