ANNONS

Petri satsar fullt ut på fönster och glaspartier

Petri Fors är främst känd som snickare i Borensbergstrakten. Men i kombination med snickerierna har han också varit en stor leverantör och montör av fönster, glaspartier och balkonginglasningar.

Tidigare har verksamheten drivits i företaget Carutcha hus och hem, men sedan mars i år är det Boren Fönster som är Petris verksamma bolag.

– Man blir ju inte mer sugen på att klättra på byggnadsställningar med åren, skrattar Petri. Jag känner att det är dags att låta kroppen vila lite, även om jag vill vara i full gång med verksamheten.

Nystartat

Det finns förstås andra som gärna gör installationsjobben om Petri tar in beställningar och levererar materialet. Därför startade han Boren Fönster i mars 2017. Han har goda kontakter med stora producenter i Polen och Tyskland som tillverkar fönster och glaspartier i olika material.

– Det är stora tillverkare med hög kapacitet och som håller den kvalitet som vi vill installera. Det går inte ihop sig att sätta in något billigt skräp som man måste åka tillbaka och justera en gång i veckan sedan. Då får man inga nöjda kunder.

Nöjda kunder är den bästa marknadsföringen, det vet Petri efter många år som hantverkare och egenföretagare. Hög kvalitet och kundservice säger alla att de har, men även om det är slitna begrepp så måste det fungera.

– Jag har alltid satt kunden först. Är folk missnöjda så vet snart alla i trakten att; den där går inte att lita på. Då är det ju kört.

Byggsidan kräver mycket styrning och närvaro på plats och egen personal. Därför har Petri trappat ner bygguppdragen och koncentrerar sig allt mer på fönstermarknaden.

– Jag åtar mig en del installationer men det mesta lägger vi ut på andra byggare och montörer. Vi söker förresten fler återförsäljare och montörer. De mest avancerade inglasningarna och fönsterpartierna låter vi specialister från tillverkaren ta hand om.

Utställning

På Visselmyravägen i Borensberg har Boren Fönster kontor och utställning. Här kan kunderna känna och klämma på material och konstruktioner.

– Man ska veta vad man köper, det räcker inte att blippa på nätet och tro att det går att bedöma kvaliteten på grejerna. Jag vill att kunden ska veta vad det är vi levererar.

Boren fönster har inga standardmått på fönster, man får exakt det mått man beställer. Varje tillverkning är unik.

Brett utbud

Förutom fönster och glaspartier levererar Boren Fönster även ytterdörrar, garageportar i olika utföranden och stora industriportar. Entrépartier och fasadinglasningar förekommer också.

– Ja det är intressant att bredda sig lite när man har leverantörer som kan erbjuda fler produkter.

Det senaste inslaget i produktsortimentet är badrumsinredningar.

– Jag upptäckte att just badrumsinredningar var helt tokdyra, när jag renoverade själv. Det är ju inte något annorlunda än andra skåp och bänkar men kostar tre, fyra gånger så mycket. Nu har jag hittat några stilrena serier som jag tänker testa att ta hem, hög kvalitet till rimliga priser.

De ska senare finnas att se i utställningen hos Boren fönster i Borensberg.

Kontakta Boren Fönster:

Petri tel: 0707 32 81 76

Mail: petri@borenfonster.se

Hemsida: www.borenfonster.se