ANNONS

Hjärtat pumpa med strumpa

Kroppen har tre hjärtan. Ett på vänster sida under bröstkorgen och ett i vardera ben. Vid dålig blodcirkulation blir pigga ben trötta och kan lätt bli ett hinder i vardagen.

- Vi har kompressionsstrumpor för de flesta ändamål, säger Göran Rydell som äger Strumpboden i Skänninge.

Många av hans kunder är resande som vill ha en behaglig flygtur eller bil- / bussfärd utan svullnade fötter och ben. De kommer till honom för att få råd kring vilka sorts strumpor de ska ha.

- Ofta behöver man inte de allra starkaste, säger han.

Samma är det för personer som har stillasittande arbete och även de som för jämnan går på cementgolv.

- Golvet är hårt för fötter och ben så benen blir trötta. När de drar på en stödstrumpa är det som att de får en extra pump. Strumpan gör att blodcirkulationen blir bättre.

Strumpboden är populär hos kunder som har diabetes. Ofta skaver sömmarna och de önskar sig en sömfri tå. Göran Rydell har flera modeller och färger att välja mellan.

- En del som har diabetes kan helt enkelt inte ha en vanlig strumpa för att sömmen skaver så. Då kan jag erbjuda de här som jag har i butiken.

Butiken är öppen tre dagar i veckan, tisdag, torsdag och lördag, men hemsidan på nätet är öppet dygnet runt.

- Det är toppenbra att kunderna kan köpa när de vill. Strumporna blir hemskickade utan problem.

Idén att sälja strumpor började redan för sju år sedan men då fanns butiken i Kisa. Sedan 2012 finns Strumpboden i Skänninge.

- Det började med att min fru och jag sålde broderier och garn i Kisa. Jag tog hem några stödstrumpor och det sålde slut direkt. Sedan har det bara blivit större och större.

Göran Rydell har en diger kunskap bakom sig när det gäller blodomloppet i benen och hur man ökar blodcirkulationen.

- Personal från Universitetssjukhuset i Linköping har informerat om stödstrumpans funktion på kroppen. StrumpBoden har även via tillverkaren fått utbildning av funktion och uppbyggnad av strumporna och därför är jag insatt i hur det fungerar.

Lotta Eliasson

Fakta

Namn: Strumpboden

Säljer: Strumpor i alla möjliga färger och mönster. Är specialiserad på kompressionsstrumpor för medicinska syften och diabetikerstrumpor

Hemsida: www.strumpboden.com

info@strumpboden.com

073 – 830 20 72

FB: strumpboden.com

Adress: Follingegatan 2, 596 33 Skänninge