40 procent av de tillfrågade i undersökningen tycker att svårigheter med att ställa in en bra temperatur i duschen är störande.

40 procent av de tillfrågade i undersökningen tycker att svårigheter med att ställa in en bra temperatur i duschen är störande. Foto: Adobe stock

Det stör vi oss mest på i badrummet

Badrum.

Har du svagt tryck i duschen eller dålig belysning i badrummet? I så fall har du prickat in svenskarnas största irritationsmoment i badrummet. Det visar en undersökning som sanitetsleverantören GROHE har gjort.

Av
Oskar Andersson

Badrummet är för många en plast för avskildhet och ro men ogenomtänkta detaljer och dåligt fungerande funktioner kan förvandla det till ett riktigt irritationsmoment. I GROHE:s undersökning uppger hälften av de svarande att den största glädjedödaren är dåligt tryck i duschen.

Något färre, 40 procent, uppger att dålig belysning och svårigheter att ställa in en bra vattentemperatur får dem att tappa humöret. Nästan lika många stör sig på läckande kranar.

– Även i ett snyggt badrum kan det finnas saker som sänker helhetsintrycket. Droppande kranar och duschmunstycken är inte bara irriterande. De slösar dessutom vatten helt i onödan. Ett tips är att välja en snålspolande kran vid en stundande badrumsrenovering. De är bättre för både miljön och plånboken. Trots att de minskar din förbrukning upp till 50 procent är tekniken i dag så pass sofistikerad att du inte kommer märka någon skillnad, säger Christina Holmberg, Marketing Manager på GROHE Sverige, i ett pressmeddelande.

Om svenskarna får bestämma vill de att badrummet ska vara minimalistiskt med hotellkänsla enligt undersökningen. Drygt en av fem önskar det. Marmor och mässing lockar var tionde precis som naturligt avskalat med trädetaljer gör.

Publicerad 15 June 2019 00:00