Johan Rydberg, Ulla-Karin Hellsten, Kerstin Grönvall och Ganga Roslin Blad är fyra av konstnärerna i föreningen.

Johan Rydberg, Ulla-Karin Hellsten, Kerstin Grönvall och Ganga Roslin Blad är fyra av konstnärerna i föreningen. Foto: Carolina Fransson

"Vi vill hitta nya vägar"

Konstnärer i Ödeshög vill skapa mer aktivitet i galleriet

ÖDESHÖG.

Efter en tid av renovering har Galleri Omkultur öppnat upp igen. Kulturarbetarföreningen Omkultur vill, på lite nya sätt, visa upp traktens kultur här kommande år.

Av
Carolina Fransson

Under nyingivningen på första advent kom en jämn ström besökare till galleriet och sedan dess har också många tittat in. På galleriet visas verk av kulturarbetarföreningens medlemmar. För att lokalen ska bli ännu mer levande vill föreningen under 2020 också anordna olika former av evenemang här.

– Vi vill hitta nya vägar, synliggöra kulturarbetarföreningen på ett nytt sätt och ser 2020 lite som ett utvecklingsår. Vi vill tillföra något mer för våra besökare. Att det här ska bli en mötesplats för intresserade inom det estetiska området. Platsen ligger så väldigt centralt och det är en trevlig lokal att vistas i, säger Ulla-Karin Hellsten i föreningen.

Medlemmarna får komma med förslag på olika aktiviteter.

– Det kan till exempel handla om olika samarbeten med fiskboden, musikkvällar, föreläsningar eller konstyoga, säger Ulla-Karin.

Ganga Roslin Blad i föreningen har tidigare haft konstyoga i Ödeshög.

– Den var mycket omtyckt och jag skulle vilja ta upp den igen här, säger hon.

– Man kan också tänka sig att vi visar någon teknik i vår konst, säger Ulla-Karin.

När det gäller aktiviterna har föreningen inspirerats av Vadstena.

– I Vadstena har man en föreläsningsserie som lockar många besökare. Vi är nyfikna på om vi kan skapa en sådan mötesplats här i Ödeshög också, men där vi i stället kan sprida våra kunskaper inom vårt skrå, förklarar Ulla-Karin.

I början av januari ska föreningen ha möte och fastställa vilka aktiviteter som kommer att vara här under 2020. I februari hoppas Ulla-Karin att aktiviteterna kan vara i gång.

Publicerad 03 December 2019 16:00