De kommunanställda får antingen julklapp eller julfest på grund av det ekonomiska läget.

De kommunanställda får antingen julklapp eller julfest på grund av det ekonomiska läget. Foto: Adobe Stock/Lotta Hofström

Ekonomichefens ord om julklappsbeslutet i Mjölby kommun

Enkät: Bästa julklappen vi fått från jobbet

MJÖLBY.

På grund av det ekonomiska läget i Mjölby kommun får de anställda antingen en inbjudan till kommunens julfest eller ett paket. "Man får inte både och, det gäller självklart cheferna också!", säger Maria Åhström som är kommunens ekonomichef.

Av
Lotta Hofström

Den som är snäll får julklappar av tomten men den som är stygg blir utan. Så heter traditionen. Men julklappsbeslutet har inget med de anställda att göra – orsaken är istället Mjölby kommuns prekära ekonomi.

– Samtliga förvaltningars stadshuspersonal är erbjudna att gå på fest. Förvaltningarna väljer dock själva om dess personal ska delta eller göra något annat, alternativt julklapp. Man får inte både och, det gäller självklart cheferna också!, skriver ekononimichefen Maria Åhström i ett e-postmeddelande till tidningen.

Tidigare år har omsorgs- och socialförvaltningen samt utbildningsförvaltningen inte gått på kommunens julfest.

Vilken är den bästa julklappen du fått från jobbet?

Lotta Möller, Borensberg. Bästa är ett presentkort från Delicard, där man får välja själv så att man inte får något som man redan har. Ju äldre man blir desto mer har man.

Lotta Möller, Borensberg. Bästa är ett presentkort från Delicard, där man får välja själv så att man inte får något som man redan har. Ju äldre man blir desto mer har man. Foto: Carolina Fransson

Michaela Person, Vadstena. En ostbricka. Det var en väldigt fin julklapp, och jag tycker att det är väldigt gott med ost.

Michaela Person, Vadstena. En ostbricka. Det var en väldigt fin julklapp, och jag tycker att det är väldigt gott med ost. Foto: Carolina Fransson

Lotta Friberg, Vadstena. Ett presentkort på affärer här i Vadstena. Då har man möjlighet att själv välja lite vad man vill köpa.

Lotta Friberg, Vadstena. Ett presentkort på affärer här i Vadstena. Då har man möjlighet att själv välja lite vad man vill köpa. Foto: Carolina Fransson

Publicerad 05 December 2019 09:09