Caroline Vahlberg och barnen träffar Pettson.

Caroline Vahlberg och barnen träffar Pettson. Foto: Carolina Fransson

Pettson besökte Normlösa förskola

Barnen fick hjälpa barnboksfiguren att baka

NORMLÖSA. I tisdags blev en barnboksfigur verklig på Normlösa förskola. Gubben Pettson kom på besök och barnen hjälpte honom att baka pepparkakor.

Av
Carolina Fransson

Under hösten har barnen på Normlösa förskola arbetat med temat sagor. Under varsin vecka har barnen fått ta med sin favoritbok hemifrån. Böckerna har man sedan läst och arbetat kring på förskolan.

Efter att ha träffat Pettson hjälpte Estrid, Sebastian och de andra barnen honom, med lite hjälp av barnskötaren Caroline, att baka pepparkakor inför jul.

Efter att ha träffat Pettson hjälpte Estrid, Sebastian och de andra barnen honom, med lite hjälp av barnskötaren Caroline, att baka pepparkakor inför jul. Foto: Carolina Fransson

– Sagotemat har varit populärt. Barnen har varit väldigt engagerade och kommit med mycket förslag på vad vi kan göra utifrån böckerna vi läst. När vi läste en bok som hette "Krokodilen som åkte i kapp med solen" fick barnen måla solar och när vi läste en bok om Max och Maja pratade vi mycket om känslor, berättar Caroline Vahlberg, barnskötare på förskolan.

Barnen gjorde bland annat pepparkaksstjärnor.

Barnen gjorde bland annat pepparkaksstjärnor. Foto: Carolina Fransson

Bland barnen är Mamma Mu och Pettson särskilt populära barnboksfigurer. Förskolebarnet Elliotts favoritbok är "Pettson får julbesök" och den boken har förskolan arbetat särskilt mycket med nu i december.

Estrid gillade att baka- och smaka på degen.

Estrid gillade att baka- och smaka på degen. Foto: Carolina Fransson

Normlösa förskola har 34 barn uppdelade på tre avdelningar. Avdelningen Snäckan, som har barn som är mellan 2,5 och 4 år gamla, fick under tisdagen träffa Pettson. Han satt vid en stuga i närheten av förskolan och hade stukat foten. Precis som i boken "Pettson får julbesök" hade han på grund av det svårt att göra allt stök inför julen, så barnen fick hjälpa honom att baka pepparkakor.

Normlösa förskola har 34 barn.

Normlösa förskola har 34 barn. Foto: Carolina Fransson

Publicerad 10 December 2019 08:56