"Ett modernt kafékoncept som Espresso House kommer att locka även en yngre publik att besöka Gallerian", säger vd:n för galleria-bolaget tillika Mjölbys kommundirektör Dag Segrell. Foto: Carolina Fransson/Arkiv

Espresso house kommer till Mjölby

Kafékedjan ska locka unga till Galleria Kvarnen

MJÖLBY.

Espresso house öppnar i Galleria Kvarnen till våren 2020.

Av
Lotta Hofström

Kafékedjan tar plats på en del av Skånska Lasses yta och en del av Lindex nuvarande yta, skriver gallerian i ett informationsblad till sina hyresgäster.

"Vi hoppas också att Espresso House ska locka fler yngre besökare till Gallerian, till glädje för alla Gallerians hyresgäster", står skrivet i bladet.

Byggnationen av Espresso house drar igång efter nyår.

Byggnationen av Espresso house drar igång efter nyår. Foto: Adobe Stock

Galleria Kvarnen ägs av Mjölby kommun sedan ett och ett halvt år sedan.

– Espresso House tillför något helt nytt till Mjölby stad. Att utbudet i staden blir bredare gör Mjölby ännu mer attraktivt. Därför är detta en viktig etablering för Mjölby, säger kommunstyrelsens ordförande Cecilia Burenby (S) i ett pressmeddelande. Hon är också styrelseordförande i bolaget som äger Kvarnen.

Vd för galleria-bolaget är Mjölbys kommundirektör Dag Segrell.

– Gallerian är redan starkt inarbetad bland äldre mjölbybor. Ett modernt kafékoncept som Espresso House kommer att locka även en yngre publik att besöka Gallerian. Det är precis så vi vill att det ska vara, att Gallerian är en levande mötesplats för alla mjölbybor, säger Dag Segrell i pressmeddelandet.

Byggnationen av Espresso house drar igång efter nyår.

Espresso House

Kafékedjan har drygt 400 coffee shops i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Tyskland. Alla kaféer drivs i egen regi och den första öppnade i Lund 1996.

Källa: www.espressohouse.com

Publicerad 18 December 2019 13:39