"Min ambition med tidningen har, och kommer alltid vara, att driva den med fokus på det lokala livet i våra kommuner i västra Östergötland”, säger Åsa Brage. Bilden är ett montage. Foto: Pernilla Alsén/ Carolina Fransson

Åsa Brage köper Östgötatidningen

Gratistidningen i länet får en lokal ägare

MJÖLBY.

Åsa Brage, tidningschef på Östgötatidningen, har köpt tidningen av HD-Sydsvenskan. Hon äger Östgötatidningen sedan den 31 december 2019.

Av
Carolina Fransson

Under hösten 2019 förvärvade HD-Sydsvenskan, som ägs av Bonnier News, gratistidningskoncernen Lokaltidningen från den danska mediekoncernen JP/ Politikens Hus i syfte att ytterligare stärka HD-Sydsvenskans räckvidd och marknadsposition i södra Sverige.

Lokaltidningen bestod då av 28 lokala titlar i Skåne, Östergötland och Småland. Nu förvärvas Östgötatidningen, som ges ut av Nya Tidningsbolaget i Östergötland AB och har huvudredaktion i Mjölby, av dess tidningschef Åsa Brage. Hon har även tidigare varit ägare till Östgötatidningen.

– Jag är väldigt glad och taggad över möjligheten att få återta ägandet av Östgötatidningen då jag brinner för och tror på den lokala journalistiken. Min ambition med tidningen har, och kommer alltid vara, att driva den med fokus på det lokala livet i våra kommuner i västra Östergötland”, säger Åsa Brage.

Kommer läsarna att märka av ägarbytet eller kommer tidningen att fortsätta se ut som den gör nu?

– Läsarna kommer att känna igen sig. De förändringarna jag velat göra har vi redan gjort under hösten. Sedan kommer vi att fortsätta arbeta för att bli ännu mer lokala, säger hon.

Publicerad 02 January 2020 14:15