Glutenfria bakverk i Ödeshög prisas

Av
Pernilla Alsen

Pernilla Alsen

ÖDESHÖG. Lysings konditori i Ödeshög har fått utmärkelsen ”Guldaxet 2014”. Det årliga priset går till en person eller ett företag som gör livet lättare och bättre för människor som inte kan äta gluten, laktos, soja eller mjölk.

Anneli Johansson har drivit konditoriet med eget bageri sedan millennieskiftet och de senaste fem åren har de även haft ett glutenfritt sortiment, vilket är det som utmärkelsen syftar till.
– Det känns jättekul, det här är mycket större än jag först trodde, säger Anneli Johansson.
Delar av motiveringen lyder:
”Årets vinnare sätter den goda smaken och kvaliteten i högsätet... I företaget finns ett stort engagemang och bred kunskap som gärna också förmedlas till andra som vi tror bidrar till utvecklingen av den glutenfria marknaden”
Guldaxet delades ut första gången 1991 av Celiakiföreningen i Stockholms län och har hittills delats ut till 26 personer och företag.

Publicerad 16 December 2014 09:00