Kevin Lehnberg är inte bara artist, körledare och dansbandssångare - han är frisör också. Foto: Pernilla Alsén

Kevin Lehnberg är inte bara artist, körledare och dansbandssångare - han är frisör också. Foto: Pernilla Alsén

Dansbandsdebut för Lehnberg

"Äntligen – jag är så taggad!”

Av
Pernilla Alsen

MJÖLBY. Artisten Kevin Lehnberg är ständigt aktuell med nya projekt. Just nu försöker han få tiden att räcka till både dansband, konserter, körsång och den egna salongen.
I helgen genomförde Kevin Lehnberg en hyllningskonsert till Carola på Mjölby Kulturscen, inför en fullsatt aula.
– Jag vill hylla artister som jag älskar och som inte blivit hyllade tidigare, säger Lehnberg som förra året arrangerade en liknande konsert, då med Tina Turner i fokus.

Med Carolakonserten avklarad är det dags att förbreda och repetera inför nästa stora konsert, ”Min Jul”, som Kevin Lehnberg framträder med i Mjölby kyrka 22 december. Innan dess, 20 november, kan man se och höra Kevin i  Västra Hargs kyrka tillsammans med pianisten Peo Lövholm, där de framträder till förmån för Föreningen Östergötlands Barn.

Däremellan jobbar Kevin med ett kommande soloalbum på svenska, där han själv skrivit texterna, och han leder också sedan tidigare i höstas nystartade Joyvoice Mjölby, en kör med 120 medlemmar.
– Det är så kul, ett härligt gäng som ger allt på torsdagkvällarna. Det är en sådan urkraft i att höra människor sjunga i grupp, så berörande och stärkande, säger han och beskriver sånggruppen som en ”popkör”.
Vid sidan om konserter, skivinspelning och körsång leder Kevin Lehnberg framgångsrikt sin hårsalong sedan flera år tillbaka. Som om detta inte vore nog debuterar han nu som sångare i det Motalabaserade dansbandet Xplays.
– Jag har fått förfrågningar förut från dansband, men eftersom de banden varit Norrlandsbaserade och jag driver min egen salong i Mjölby har jag inte kunnat tacka ja. Men äntligen – jag är så taggad! säger Kevin inför dansbandspremiären som blir i Arboga i helgen.

Kevin Lehnberg är ny sångare i bandet Xplays.

Kevin Lehnberg är ny sångare i bandet Xplays.

Publicerad 02 November 2016 12:00