Svartå Soffteater spelar

Svartå Soffteater spelar "Sherlock Holmes" på Sörby rundloge i sommar. Foto: Svartå Soffteater

Sherlock till Mjölby i sommar

MJÖLBY

. För tredje året i rad förbereder sig nu Svartå Soffteater för en ny sommarteater i Sörby rundloge. 2 juni är det premiär.

Av
Pernilla Alsén

Pjäsförfattaren är densamma som tidigare år, kompositör och producent likaså. Så också flera av skådespelarna. Men musikföreställningen är ny - även om huvudpersonen är välkänd för de flesta. Det är klassikern "Sherlock Holmes" som fått nytt liv i regi av Jocke Gustavsson som även skrivit manus.

I familjemusikalen, som beskrivs som "ett komiskt och fint äventyr med mycket sång och musik", får publiken följa med in i ett av stadens stora hotell där många värdefulla saker börjat försvinna spårlöst. Det blir ett klurigt fall för mästerdetektiven Sherlock Holmes att lösa.

Sörby rundloge har de senaste åren byggts om invändigt och anpassats efter Svartå Soffteaters föreställningar. Här finns en scen i flera våningar och en rymlig läktare i flera etage.

I rollerna syns Anders Gustavsson, som även producerar föreställningen, Anastasia Andersson, Jocke Johansson, Albin Johansson, Nathalie Andersson och Pelle Andersson. Text och musik är skriven av Jocke Gustavsson och Johan Roger.

Tidigare föreställningar som Svartå Soffteater spelat i Sörby rundloge är "Karatekärringen & Tjatmumriken", "Rödluvan och vargen" och "Dracula".

"Sherlock Holmes" har premiär 2 juni.

Publicerad 18 April 2018 00:00