Emma Shields (tidigare Erlandsson) gästspelar som kock på Stångs Magasin

Emma Shields (tidigare Erlandsson) gästspelar som kock på Stångs Magasin "hemma" i Östergötland. Foto: Pressbild

Emma gästspelar på hemmaplan

BOXHOLM/STOCKHOLM.

Minnesgoda läsare kommer säkert ihåg Emma från Boxholm, som tidigare hette Erlandsson och numera lyssnar till efternamnet Shields. Under åren på restaurang- och livsmedelsprogrammet på Dackeskolan i Mjölby kammade hon hem en rad priser och utmärkelser och därefter har kockkarriären gått spikrakt uppåt.

Av
Pernilla Alsén

Emma Shields har bland annat jobbat på välrenommerade krogar som Oaxen i Stockholm och PM & Vänner i Växjö och tilldelats prestigefyllda utmärkelser som "White Guide Rising Star 2018". 2015 var hon en av finalisterna i "Årets kock". Numera driver hon sitt eget mat- och cateringföretag, By Emma Shields.

När du gick på gymnasiet hur gick dina tankar då – vad hade du för mål och drömmar?

– Då drömde jag nog om att jobba på några av de bättre restaurangerna i Sverige och kanske även utomlands och att bli så duktig kock som möjligt.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att det är så varierat, ingen dag är den andra lik, särskilt nu när jag har eget och gör alla möjliga olika uppdrag. Dessutom får man jobba mycket vilket jag gillar. Jag kan lätt bli rastlös av skrivbordsjobb.

Apropå drömmar och mål – hur ser de ut nu?

– Just nu handlar mina drömmar och mål om att utveckla det egna företaget och så småningom kanske gå vidare med fler bolag. Jag har även en ambition av att jobba mer med ledarskap och att i framtiden kunna ha många anställda, där jag kan få vara med och följa deras personliga utveckling. Sen får vi se om det landar i en egen restaurang eller vad jag hittar på.

26 april gör Emma Shields ett gästspel "på hemmaplan", då hon tar över menyn på Stångs Magasin i Linköping för en kväll.

– Det känns jättekul att gästspela på Stångs, kanske få se lite bekanta ansikten och ge tillbaka lite till hembygden, tycker Emma Shields.

Emma Shields

Ålder: 28 år

Uppvuxen i: Boxholm

Bor i: Stockholm

Jobbar som: Kock och vd på egna bolaget By Emma Shields

Familj: Gift med Isak, mamma, pappa och en bror

Publicerad 16 April 2019 00:00