T3 Varbergsklassen.

T3 Varbergsklassen. Foto: Privat

Wifolka Gymnastikförening imponerar

MANTORP. Wifolka Gymnastikförening står sig riktigt bra på både region- och riksnivå. Föreningen har haft en intensiv period med tävlingar tre helger i rad i maj. Den 11-12 maj åkte föreningen till Varberg för att tävla i Varbergsklassen med totalt fyra lag. Trupperna T3, T7, T2 och T4 representerade föreningen i klass sju (T3), fem (T7), fyra (T2)och tre (T4). Tävlingen var både en grentävling med topp 3 i varje gren samt en mångkamp där totalpoängen från alla tre grenar slås samman och utgör resultatet. Denna tävling var en riktig succétävling i grenen fristående där samtliga lag från WGF tog medalj. T4 i den högsta klassen 3 tog guld i grenen fristående vilket också räckte till tävlingens högsta totalpoäng och alltså seger i mångkampen! T2 i klass fyra gjorde en fin insats som gav dem silvermedalj i fristående. T7 i klass fem och T3 i klass sju körde även de toppenfint och hämtade hem bronsmedaljen i fristående i sina respektive klasser.

18-19 maj var det dags för gruppen T2, dam 13-16 år, att åka på Riksfyran i Göteborg. Riksfyran är en rikstäckande tävling och denna gång deltog 28 lag från hela Sverige. De tio bästa lagen med högst totalpoäng i kvalet går vidare till finaltävlingen och får tävla igen. T2 gjorde en toppenfin insats i både trampett och speciellt i grenen fristående, tyvärr lite otur i grenen tumbling denna gång vilket gjorde att de hamnade 0,55 poäng utanför finaltävlingen.

25-26 maj åkte gruppen T4 till Rikstrean öppen klass. Denna tävling gick av stapeln för första gången då det hittills endast funnits en damklass på denna nivå. 27 lag från hela Sverige deltog i denna tävling och precis som på alla rikstävlingar är det totalpoängen som räknas och de tio lag med högst totalpoäng går till final. T4 gjorde en helt otrolig insats i kvalet och stack inte minst ut i grenen fristående med tävlingens näst högsta poäng! Detta räckte till en tredjeplats med totalpoängen 38.85 och alltså en plats i söndagens finaltävling. Där toppade laget sina framföranden i samtliga tre grenar och höjde poängen i alla tre grenar, totalpoängen 39,95 i finalen tog laget till finalens andraplats och de blev näst bäst i Sverige strax efter Katrineholmsgymnasterna.

Publicerad 03 June 2019 11:10