Inger Wahlgren.

Inger Wahlgren. Foto: Carolina Fransson

Nu blir det midsommar i Boxholm igen

Hyresgästernas lokala fritidsråd ordnar firande i Folkets Park

BOXHOLM. Det var många år sedan sist, men nu blir det midsommarfirande i Folkets Park i Boxholm igen. Arrangörerna hoppas att det återigen ska bli en tradition.

Av
Carolina Fransson

Det är föreningen Hyresgästernas lokala fritidsråd som arrangerar midsommarfirandet tillsammans med Boxholms hus. Syftet är att återuppta en gammal tradition och att erbjuda ett firande för framförallt invånare i centrala Boxholm som inte har möjlighet att ta sig ut till firanden utanför centralorten.

– Många Boxholmsbor som vi har träffat har frågat varför vi inte anordnar något firande i parken. De har sagt att det är ju så fint där och det var ju firande där förr. Därför kände vi att vi ville testa det här, säger Inger Wahlgren i föreningen.

Hon hoppas på att så många som möjligt kommer, men man riktar sig i första hand till invånare som brukar bli kvar i Boxholm över midsommar. Inger nämner till exempel äldre som har svårt att ta sig längre sträckor och familjer som inte har råd med något större firande eller saknar körkort och bil för att ta sig någonstans.

– Vi kommer att bjuda på kaffe och något jordgubbsgott, och så får barnen godis. Boxholms kommun kommer hit med en midsommarstång. Vi får löv och blommor av en farbror som bor ute på landet, och så tar vi med oss blommor själva, säger Inger.

–Vi hoppas på att det här ska bli bra och att vi kan göra det som en tradition. Vi har firandet ett par timmar, mellan klockan 14 och 16, på eftermiddagen så att man ska kunna göra det man vill senare på kvällen, avslutar hon.

Publicerad 13 June 2019 14:16