Sommarklubben innebär olika aktiviteter som exempelvis fotboll.

Sommarklubben innebär olika aktiviteter som exempelvis fotboll. Foto: Adobe Stock

Besöksrekord för sommarklubben

616 barn deltog i år

Av
Lotta Hofström

MOTALA. På uppdrag av Bostadsstiftelsen Platen och Hyresgästföreningen arrangerade Östergötlands Idrottsförbund (ÖIF) den sjätte upplagan av Sportis Sommarklubb mellan vecka 25 och 27. Sommarklubben innebär olika aktiviteter på idrottsplatserna i bostadsområdena Väster, Ekön och Charlottenborg. Samtidigt arrangerade ÖIF, Rädda Barnen och Motala kommun, som samarbetar i rörelsesatsningen Move Motala, bostadssociala drop in-aktiviteter på Ekön och i Charlottenborg.

I år slog Sportis Sommarklubb och Drop in-verksamheten besöksrekord med 616 barn. Förra året deltog 465 barn. Sommarklubben hade 104 ledare, varav 41 har haft ledaruppdraget som sommarjobb via Motala Kommun och ÖIF. Samtidigt besökte fler föräldrar än någonsin de olika aktiviteterna.

Inriktningen på årets klubb har varit att ta reda på vad tjejer vill göra på sin fritid samt att satsa extra mycket på kvinnliga ledare. ÖIF kommer fortsättningsvis att stötta det lokala föreningslivet med att skapa verksamhet i bostadsområdena - dels med fokus på tjejer, men också på andra målgrupper.

Sommarklubben har också ett samarbete med språkpraktikanter från Arbetsförmedlingen som man menar har fungerat mycket väl.

Publicerad 30 July 2019 00:00