För att klara trycket i serveringen arbetar 24 Lions-medlemmar i serveringen varje marknadsdag, med sex personer i varje pass.

För att klara trycket i serveringen arbetar 24 Lions-medlemmar i serveringen varje marknadsdag, med sex personer i varje pass. Foto: Lotta Hofström

1000 räkmackor för välgörenhet

"Dessutom har vi tio kilo kaffe"

SKÄNNINGE.

Medlemmarna i Lions Club arbetar hårt under Skänninge Marken. De intjänade kronorna går oavkortat till hjälpverksamhet.

Av
Lotta Hofström

Lions Club Skänninge är en del av en ideell internationell välgörenhetsorganisation. Förra året firade den lokala klubben 60 år. Under årets Skänninge Marken sålde de räkmackor, kaffe och dryck vid gamla Nynäsmacken samt hade ett chokladhjul och skötte parkeringen vid gamla Essomacken.

”Förra året hade vi två tält för serveringen och i år har vi tre – som är fullsatt.”

”Förra året hade vi två tält för serveringen och i år har vi tre – som är fullsatt.” Foto: Lotta Hofström

Marknadskommittén började planera inför marken för ett halvår sedan. Förra året testade de att sälja räkmackor, vilket blev succé, och därför beslutade man att satsa på det i år igen.

– Förra året sålde vi slut första dagen så i år laddade vi för att kunna göra upp mot 1000 räkmackor. Förra året hade vi två tält för serveringen och i år har vi tre – som är fullsatt. Det är riktigt skojigt. Dessutom har vi tio kilo kaffe och pallvis med läskedryck, säger Håkan Lidebjer, serveringsansvarig.

"Dessutom har vi tio kilo kaffe och pallvis med läskedryck", säger Håkan Lidebjer, som är serveringsansvarig i marknadskommittén. Foto: Lotta Hofström

Kaffe. Gott till räkmacka.

Kaffe. Gott till räkmacka. Foto: Lotta Hofström

För att klara trycket i serveringen arbetar 24 Lions-medlemmar i serveringen varje marknadsdag, med sex personer i varje pass.

En snabb korv och en läsk i farten. Tempot i serveringen är högt, berättar past president Jan Lorin.

En snabb korv och en läsk i farten. Tempot i serveringen är högt, berättar past president Jan Lorin. Foto: Lotta Hofström

Under ett år får Lions Club Skänninge in mellan 200 och 300 000 kronor som går till lokal, nationell och internationell välgörenhet. Lokalt går pengar till skolresor, ungdomsgård och till behövande.

– Förra året fick en dam som hade svårt att gå en cykel och hjälm, säger Jan Lorin, past president i Lions Club Skänninge.

Hur pengarna ska fördelas beslutas på klubbens månadsmöten. Lions Club Skänninge känner tacksamhet mot det lokala näringslivet.

– I stort sett alla företag i Skänninge är med och sponsrar Lions, säger Håkan Lidebjer.

Utöver serveringen hade Lions Club en marknadsplats med chokladhjul samt tog hand om en parkering.

Utöver serveringen hade Lions Club en marknadsplats med chokladhjul samt tog hand om en parkering. Foto: Lotta Hofström

Publicerad 08 August 2019 18:30