Här i Gästisparken kan unga uppträda i slutet av augusti.

Här i Gästisparken kan unga uppträda i slutet av augusti. Foto: Carolina Fransson

Unga ges åter chans att visa sina talanger

Late Summer Stage är tillbaka i Gästisparken

MJÖLBY. Musik, stand- up och trollerier. Det, eller kanske någon annan talang, får unga mellan 13 och 20 år chans att visa upp på scenen i Gästisparken under Late Summer Stage.

Av
Carolina Fransson

Late Summer Stage startade förra sommaren på initiativ av mjölbybon Tobias Martinsson.

– Jag hade varit borta från stan i en hel del år och när jag kom tillbaka ville jag veta vad unga sysslar med i kulturvärlden. Jag har arrangerat mycket tidigare och själv stått på scenen. Det här var något som växte fram ur det, säger han.

Tobias är projektledare och han gör Late Summer Stage tillsammans med kultur- och fritidsförvaltningen i Mjölby kommun. Förra året deltog ett tiotal artister och han uppskattar att man hade en publik på mellan 250 och 300 personer. I år har också ett tiotal anmält sig och han hoppas på att intresset är fortsatt stort och att detta kan bli ett återkommande evenemang.

I april i år arrangerades Miracles on Stage på Mjölby kulturscen i syfte att skapa fler scener för unga att uppträda på i Mjölby. Den här scenen ser han som en ytterligare scen för unga att visa sina talanger på.

– Det är jättebra att vi nu har ett tillfälle innan sommaren och ett efter. Ju fler scener desto bättre, säger han.

På sikt vill han gärna vidareutveckla detta genom att skapa scener i andra kommuner också.

– Vi har vissa krokar som vi lagt ut, säger han.

Konferencierer för dagen är skådespelarna Nathalie Andersson och Albin Johansson, som spelat i hop i Svartå soffteater bland annat. De kommer att göra lite egna nummer emellan numren och sätta i hop allting till en show.

Late Summer Stage är den 31 augusti.

Publicerad 14 August 2019 16:46