Var är blommorna?

Var är blommorna? Foto: Privat

Vandaliserade blomlådor väcker ilska

Blommor mystiskt försvunna vid flera tillfällen

Borensberg.

Blomlådor på bron i centrala Borensberg har vandaliserats för tredje gången i sommar. Skadegörelsen väcker irritation på orten.

Av
Lotta Hofström

I torsdags promenerade Borensbergsbon Monica Ståhl över bron och upptäckte ännu en tom blomlåda.

– Det var bara en av blomlådorna som var tom. Jag reagerade eftersom tidigare i somras försvann varenda blomma ur alla lådorna där, säger hon.

Helena Wass är driftansvarig vid parkavdelningen i Motala kommun.

– Jag har pratat med entreprenören och har fått höra att det varit skadegörelse hela sommaren. Första gången var alla lådor tömda – det är sju eller sex stycken –och alla var tömda. Man tror att de kastat blommorna i vattnet, säger hon.

Nu har blommorna återplanterats för tredje gången, men sker ytterligare vandalisering kommer blomlådorna att tas bort för säsongen.

– Händer det igen så tar vi bort dem för i år. Vi har ersatt dem tre gånger vid olika tillfällen och kommer inte göra det igen, säger Wass.

På Facebook har Monica Ståhl lagt upp en bild på den tomma blomlådan. I kommentarsfältet skriver flera ortsbor ut sin irritation över skadegörelsen.

– Man blir lite irriterad för det kostar pengar för kommunen, och det får vi alla betala, och så är det kul med vackra blommor för alla turister som passerar, säger Monica Ståhl.

Hon misstänker att det är rastlösa ungdomar på sommarlov som ligger bakom skadegörelsen.

– Knappast är det väl pensionärer som gjort det, säger hon.

Publicerad 16 August 2019 11:47