I lördags arrangerades BIF-dagen för andra året i rad. Nu ska eventet bli tradition.

I lördags arrangerades BIF-dagen för andra året i rad. Nu ska eventet bli tradition. Foto: Boxholms IF

BIF-dagen blir en tradition

"Vi har aldrig sålt så mycket hamburgare"

BOXHOLM.

Uppblåsbar sarg, grillad hamburgare, loppis, kiosk, tipspromenad och fotboll, fotboll, fotboll. I lördags arrangerade Boxholms IF:s evenemangsgrupp den andra upplagan av BIF-dagen.

Av
Lotta Hofström

Under dagen var det sammandrag för flickor födda 10/11, där de mötte andra lag från västra Östergötland. Damlaget spelade mot Mantorp och äldsta pojklaget lirade också en match. Samtidigt var det en turnering i sargfotboll, med en uppblåsbar sarg, för alla barn och unga i Boxholm.

Arrangören Madde Ericsson har fått flera positiva reaktioner på arrangemanget.

– Folk sade att dagen var trevlig - och tackade för att vi gör det här för Boxholm. Och de vill också att det ska fortsätta och det gör vi så BIF-dagen blir en tradition, säger hon.

En stor succé var grillad hamburgare.

– Vi har aldrig sålt så mycket hamburgare. Det vi trodde skulle räcka hela dagen var slut vid halv tolv, då vi fick åka till butikerna här i Boxholm och länsa! Alla barn ville ju ha hamburgare istället för korv, säger Madde Ericsson.

Evenemangsgruppens förhoppningen var att loppisen skulle bli en besöksmagnet, ett sätt att locka dem som inte är så fotbollsintresserade.

– Men vi hade lite otur med vädret. Det började ösregna vid halv två och då fick loppisborden plocka ned. Vi hade en 35-36 loppisbord vilket är färre än förra året – på grund av vädret tror jag. Men jag hade hela bilen full med grejer när jag åkte hem. Det är svårt att låta bli att köpa, säger Madde Ericsson.

Publicerad 19 August 2019 00:00