Linköpings Broc Little gjorde ett av hemmalagets två mål mot Djurgården.

Linköpings Broc Little gjorde ett av hemmalagets två mål mot Djurgården. Foto: Tobias Josefsson

Värdig invigning av uppfräschad arena

1150 såg matchen mellan LHC och Djurgården

MJÖLBY. En intensiv hockeyvecka kröntes med matchen Linköping-Djurgården inför storpublik i uppfräschade ProTrain Arena i Mjölby. Många olika inslag varvades under en fullmatad hockeyafton, där gästerna till sist drog det längsta strået.

Av
Tobias Josefsson

Året var 1986 då Mjölbys ishall invigdes och för första gången började användas för ishockey. Invigningsmatchen den gången bjöd på Djurgården som ett av de deltagande lagen. Detta innebär att historien upprepade sig nu år 2019, då uppfräschade ProTrain Arena med ny entré, en ny sarg och en delvis ny inredning användes för första gången.

Den gångna veckan var minst sagt intensiv på hockeyfronten, då flera olika ungdomsläger med killar och tjejer i olika åldrar ägde rum under sommarlovets sista vecka. Ispass varvades med fyspass och teoripass med ämnen som bland annat ”fair play”. Dagarna kröntes för många av deltagarna med närvaro under torsdagens match mellan två SHL-lag som laddar för fullt inför den kommande seriepremiären i september.

Hela 1150 åskådare vimlade under matchkvällen i ProTrain Arena.

Hela 1150 åskådare vimlade under matchkvällen i ProTrain Arena. Foto: Tobias Josefsson

Inför inte mindre än 1150 åskådare i den mycket välfyllda hallen bjöd lagen på en försäsongsmatch som svängde fram och tillbaka. Publiken bjöds på både intressanta återvändare och spännande nyförvärv i de båda lagen, där Linköping är revanschsugna efter en misslyckad fjolårssäsong och Djurgården kom till spel med silvermedaljer från vårens SM-final i bagaget.

Kvalitetsmässigt var nivån varierande, som så ofta under försäsonger. Matchen var länge jämn och oviss, innan Djurgården ryckte i slutet av matchen och segrade med 5-2. Trots det utsågs målvakten Jonas Gustavsson till hemmalagets bäste spelare, medan backen Tobias Björnfot fick motsvarande utmärkelse hos gästerna.

Mjölbys hockeytjejer fick tävla i straffläggning mot Linköpings damer.

Mjölbys hockeytjejer fick tävla i straffläggning mot Linköpings damer. Foto: Tobias Josefsson

I en av pauserna visade Mjölby Hockey A-lag upp sig inför den kommande säsongen i Division 2. I den andra bjöd damer från Linköping, som tog SM-silver i våras, på straffunderhållning tillsammans med hockeytjejer från Mjölby. Under matchkvällen fanns också olika utställare på plats i arenan. Lokala aktörer som Mjölby kommun blandades med nationella diton som C More och Kinnarps, i ett folkvimmel som allmänt andades positiva tongångar.

Publicerad 19 August 2019 08:09